Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomanda
Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomandat este cel de porumb, se încinge usor si se adaugã carnea împreunã cu prunele lãsându-le sã se cãleascã usor cam 5 minute, dupã care se adaugã apã, sã fie putin acoperite, se adaugã acum sosul de soia si frunza de dafin si cubuletele de gutuie care au fost si ele tãiate la fel ca si carnea, se pune un capac deasupra si se lasa sã se înnãbuse pânã se înmoaie carnea, se va evita amestecarea compozitiei cu lingura, se poate aplica tehnica de scuturare usoarã cu ajutorul tigaiei, deoarece se pot distruge cuburile de gutuie. Dupã ce apa a scãzut se adaugã 250 ml de suc de rosii, sã fie de o calitate mai bunã, mãrarul, chilli dulce dupã preferintã dar cu mare atentie(este un sos foarte iute), peste ele se presarã acum scortisoara, se amestecã cu grijã, la foc potrivit se face totul!(puetrea focului se regleazã foarte simplu: când compozitia din tigaie ajunge sã stropeascã aragazul atunci aveti un foc prea puternic, deci este recomandat sã rãmânã pe cât posibil în tigaie). Se mai lasã sã fiarba împreunã cam 10 minute, trebuie sã se formeze un sos de consistentã usoarã, se zdrobeste cãtelul de usturoi si se adaugã în amestecul din tigaie, se presarã pãtrunjelul verde tocat dar nu foarte mãrunt, si se opreste focul.
Se serveste cu mãmãligutã caldã si cu salatã de gogonele murate.
Salata de gogonele este foarte simplã: se taie felii gogonelele, se aseazã pe o farfurie, se toarnã peste ele putin ulei de mãsline si se mai presarã putin piper negru mãcinat!
POFTÃ BUNÃ!!!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii