Pulpa de porc cu prune uscate-afumate si gutui

Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomanda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne (pulpã de porc cu putina grasime)
  • 30 de prune uscate si afumate
  • 1 gutuie maricica taiata cubulete
  • Sos de soia 1 lingurã (sau Worchester)
  • 1 legaturã de patrunjel si una de mãrar verde(nu prea mare)
  • Suc de rosii 250 ml
  • 1 cãtel de usturoi mai mare
  • 1 foaie de dafin
  • Chilli dulce chinezesc (depinde cât de tare vrem sã o iutim)
  • ½ linguritã de scortisoarã mãcinatã sau mai putin(nu exagera!)
  • Notã: nu se foloseste sare deoarece sosul de soia este sãrat!!!

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomandat este cel de porumb, se încinge usor si se adaugã carnea împreunã cu prunele lãsându-le sã se cãleascã usor cam 5 minute, dupã care se adaugã apã, sã fie putin acoperite, se adaugã acum sosul de soia si frunza de dafin si cubuletele de gutuie care au fost si ele tãiate la fel ca si carnea, se pune un capac deasupra si se lasa sã se înnãbuse pânã se înmoaie carnea, se va evita amestecarea compozitiei cu lingura, se poate aplica tehnica de scuturare usoarã cu ajutorul tigaiei, deoarece se pot distruge cuburile de gutuie. Dupã ce apa a scãzut se adaugã 250 ml de suc de rosii, sã fie de o calitate mai bunã, mãrarul, chilli dulce dupã preferintã dar cu mare atentie(este un sos foarte iute), peste ele se presarã acum scortisoara, se amestecã cu grijã, la foc potrivit se face totul!(puetrea focului se regleazã foarte simplu: când compozitia din tigaie ajunge sã stropeascã aragazul atunci aveti un foc prea puternic, deci este recomandat sã rãmânã pe cât posibil în tigaie). Se mai lasã sã fiarba împreunã cam 10 minute, trebuie sã se formeze un sos de consistentã usoarã, se zdrobeste cãtelul de usturoi si se adaugã în amestecul din tigaie, se presarã pãtrunjelul verde tocat dar nu foarte mãrunt, si se opreste focul.
Se serveste cu mãmãligutã caldã si cu salatã de gogonele murate.

Salata de gogonele este foarte simplã: se taie felii gogonelele, se aseazã pe o farfurie, se toarnã peste ele putin ulei de mãsline si se mai presarã putin piper negru mãcinat!

POFTÃ BUNÃ!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa