Pulpa de porc cu prune uscate-afumate si gutui

Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomanda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne (pulpã de porc cu putina grasime)
  • 30 de prune uscate si afumate
  • 1 gutuie maricica taiata cubulete
  • Sos de soia 1 lingurã (sau Worchester)
  • 1 legaturã de patrunjel si una de mãrar verde(nu prea mare)
  • Suc de rosii 250 ml
  • 1 cãtel de usturoi mai mare
  • 1 foaie de dafin
  • Chilli dulce chinezesc (depinde cât de tare vrem sã o iutim)
  • ½ linguritã de scortisoarã mãcinatã sau mai putin(nu exagera!)
  • Notã: nu se foloseste sare deoarece sosul de soia este sãrat!!!

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomandat este cel de porumb, se încinge usor si se adaugã carnea împreunã cu prunele lãsându-le sã se cãleascã usor cam 5 minute, dupã care se adaugã apã, sã fie putin acoperite, se adaugã acum sosul de soia si frunza de dafin si cubuletele de gutuie care au fost si ele tãiate la fel ca si carnea, se pune un capac deasupra si se lasa sã se înnãbuse pânã se înmoaie carnea, se va evita amestecarea compozitiei cu lingura, se poate aplica tehnica de scuturare usoarã cu ajutorul tigaiei, deoarece se pot distruge cuburile de gutuie. Dupã ce apa a scãzut se adaugã 250 ml de suc de rosii, sã fie de o calitate mai bunã, mãrarul, chilli dulce dupã preferintã dar cu mare atentie(este un sos foarte iute), peste ele se presarã acum scortisoara, se amestecã cu grijã, la foc potrivit se face totul!(puetrea focului se regleazã foarte simplu: când compozitia din tigaie ajunge sã stropeascã aragazul atunci aveti un foc prea puternic, deci este recomandat sã rãmânã pe cât posibil în tigaie). Se mai lasã sã fiarba împreunã cam 10 minute, trebuie sã se formeze un sos de consistentã usoarã, se zdrobeste cãtelul de usturoi si se adaugã în amestecul din tigaie, se presarã pãtrunjelul verde tocat dar nu foarte mãrunt, si se opreste focul.
Se serveste cu mãmãligutã caldã si cu salatã de gogonele murate.

Salata de gogonele este foarte simplã: se taie felii gogonelele, se aseazã pe o farfurie, se toarnã peste ele putin ulei de mãsline si se mai presarã putin piper negru mãcinat!

POFTÃ BUNÃ!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola