Pulpa de porc cu prune uscate-afumate si gutui

Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomanda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne (pulpã de porc cu putina grasime)
  • 30 de prune uscate si afumate
  • 1 gutuie maricica taiata cubulete
  • Sos de soia 1 lingurã (sau Worchester)
  • 1 legaturã de patrunjel si una de mãrar verde(nu prea mare)
  • Suc de rosii 250 ml
  • 1 cãtel de usturoi mai mare
  • 1 foaie de dafin
  • Chilli dulce chinezesc (depinde cât de tare vrem sã o iutim)
  • ½ linguritã de scortisoarã mãcinatã sau mai putin(nu exagera!)
  • Notã: nu se foloseste sare deoarece sosul de soia este sãrat!!!

Mod de preparare

Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de floarea soarelui, recomandat este cel de porumb, se încinge usor si se adaugã carnea împreunã cu prunele lãsându-le sã se cãleascã usor cam 5 minute, dupã care se adaugã apã, sã fie putin acoperite, se adaugã acum sosul de soia si frunza de dafin si cubuletele de gutuie care au fost si ele tãiate la fel ca si carnea, se pune un capac deasupra si se lasa sã se înnãbuse pânã se înmoaie carnea, se va evita amestecarea compozitiei cu lingura, se poate aplica tehnica de scuturare usoarã cu ajutorul tigaiei, deoarece se pot distruge cuburile de gutuie. Dupã ce apa a scãzut se adaugã 250 ml de suc de rosii, sã fie de o calitate mai bunã, mãrarul, chilli dulce dupã preferintã dar cu mare atentie(este un sos foarte iute), peste ele se presarã acum scortisoara, se amestecã cu grijã, la foc potrivit se face totul!(puetrea focului se regleazã foarte simplu: când compozitia din tigaie ajunge sã stropeascã aragazul atunci aveti un foc prea puternic, deci este recomandat sã rãmânã pe cât posibil în tigaie). Se mai lasã sã fiarba împreunã cam 10 minute, trebuie sã se formeze un sos de consistentã usoarã, se zdrobeste cãtelul de usturoi si se adaugã în amestecul din tigaie, se presarã pãtrunjelul verde tocat dar nu foarte mãrunt, si se opreste focul.
Se serveste cu mãmãligutã caldã si cu salatã de gogonele murate.

Salata de gogonele este foarte simplã: se taie felii gogonelele, se aseazã pe o farfurie, se toarnã peste ele putin ulei de mãsline si se mai presarã putin piper negru mãcinat!

POFTÃ BUNÃ!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori