Pulpa de porc cu ragout

Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se lasa putin la raci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr. pulpa de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 8 cartofi potriviti de mari
  • 1 manunchi de patrunjel
  • 1 dl. ulei
  • pentru ragout: 4 fire de ceapa verde
  • 150 gr. ciuperci
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 3 fire de cimbrisor
  • 1 manunchi de patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr. rosii
  • 1 dl. vin alb; 1 foaie de aluminiu

Mod de preparare

Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se lasa putin la racit si se curata. Ceapa si usturoiul se curata si se taie felii. Pe fundul unei tavi se aseaza ceapa, usturoiul si fire de patrunjel verde. Se pune peste carnea, stropim cu ulei si 1 dl. apa. Se pune tava in cuptor si se lasa pana cand carnea se rumeneste, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la 120 grade pana se termina.

Se scoate tava din cuptor si se lasa carnea sa se raceasca putin. Se pregateste ragout-ul: ceapa verde se curata si se taie in bucati potrivit de mari. Verdeata(patrunjelul, rozmarinul, cimbrisorul) se taie marunt, usturoiul se zdrobeste, iar ciupercile se taie felii, daca sunt proaspete. (se pot folosi si ciuperci din conserva). In putina grasime se caleste ceapa, se adauga ciupercile, se sareaza , pipereaza, se pune usturoiul, rozmarinul, cimbrisorul si patrunjelul. Se amesteca bine, se pune vinul si se lasa sa fiarba. In acest amestec se scurge grasimea de pe carne, dupa care se adauga rosiile fara pielita. Cartofii curatati de coaja si se lasa intregi se rumenesc putin in grasime.
Pe un platou se aseaza la o parte cartofii, alaturi carnea feliata si ragout-ul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Briose cu afine
1
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Dovleac umplut cu legume
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola