Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Se sareaza si se pune intr-un vas cu ulei, care se introduce la cuptor. Ciupercile se spala, se curat
Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Se sareaza si se pune intr-un vas cu ulei, care se introduce la cuptor. Ciupercile se spala, se curata de pielite si li se indeparteaza piciorusele. Se face un amestec din ou, faina, lapte si un praf de sare, care va avea consistenta unui aluat foarte moale. Se dau ciupercile prin acest aluat si se prajesc in ulei bine incins. Se scot din tigaie si se pun pe o farfurie. Se rade cascaval deasupra si se acopera.
Se scurge o parte din uleiul in care s-au prajit ciupercile, iar in restul se pune la calit ceapa curatata si taiata solzisori. Se adauga ardeiul gras, taiat in cubulete, mustarul si mierea. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se subtiaza sosul cu o cana de zeama de carne, in care au fost dizolvate doua linguri de pasta de tomate. Cand sosul e gata, se condimenteaza cu piper si boia si se rastoarna cald in tava cu carnea de porc aflata la cuptor. Se mai lasa pulpa impreuna cu sosul pentru aproximativ 15 minute.
Se serveste carnea calda, cu sosul deasupra si cu garnitura de ciuperci.
Alte reteta ciuperci recomandate
Ciuperci umplute
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii