Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece. Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o cratita c
Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece.
Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o cratita cu ulei si se rumeneste pe toate partile.
Intre timp, se curata zarzavatul si se taie; ceapa se taie marunt, iar restul in cubulete si se presara peste carnea din cratita si se caleste putin. Se condimenteaza cu cimbrisorul tocat, cateii de usturoi zdrobiti, 1 lingura de sare si se adauga 5 dl. apa si se fierbe totul, pe foc mic, pana cand carnea este bine patrunsa.
Fasolea se scurge de apa si se pune la fiert cu sare si o foaie de dafin, timp de 30 min.
Cand carnea este gata, se scoate din cratita, iar sosul in care a fiert se pune in blender, se omogenizeaza bine si se amesteca cu pireul de rosii, zaharul si vinul. Se pun la fiert impreuna pana da un clocot, se ia deoparte si se incorporeaza in el lintea fiarta si scursa de apa.
Carnea se taie felii cu un cutit zimtat, pentru ca sa nu se sfarme carnea in timpul taierii si se aseaza pe un platou cu garnitura de fasole si zarzavaturi. Acompaniem preparatul cu un vin rosu.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEste o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac...
Tarta cu dovlecei si baconOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii