Pulpe de pui cu castane

Este o reteta mai deosebita, dar foarte gustoasa. Este o reteta perfecta pentru aceasta perioada a anului cand castanele snt numai bune de consumat

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pulpe de pui cu castane

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui inferioare (ciocanele )
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 1 ardei galben
  • 150 gr castane coapte si decojite
  • sos de soia
  • pudra ghimbir
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Carnea am spalat-o in apa rece si am curatat-o bine. Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia, putina pudra de ghimbir si putin piper proaspat rasnit. Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa, pe toata suprafata.

Le-am lasat deoparte.

  Intr-o tigaie, pe foc mic, am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata, am lasat la calit 2 minute. Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui. Lasam la foc mic pentru 5 minute, dupa care am adaugat vinul alb.

Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte, decojite si taiate si rosia taiata cuburi.

Am mai lasat la foc pentru 10 minute.

Serviti cu piure de cartofi.

Castanele le-am copt cu o seara inainte. Inainte sa le pun in tava, le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa, la inmuiat, am schimbat apa si le-am mai lasat sa mai stea cam 10 minute. Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si cu grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade C, pentru 30 minute. In acest timp, le-am mai scuturat din cand in cand. Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele. Stau cu castronul cu castane coapte in brate, desfac si mananc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi
Bucataras.RO

Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi

Îmi place mult sosul de soia, iar în combinație cu un sos de roșii dulceag rezultă un preparat tare gustos....

Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide