1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, ustur
1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt, iar ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa verde, cu verdeata cu tot, se taie rondele.
2.Se incinge uleiul, se frige carnea pe toate partile, se sareaza, se pipereaza, apoi se scoate din cratita.
4.In grasimea ramasa se pune ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si kurkuma si se calesc 1 minut. Se adauga vinul si se repun pulpele in cratita si sub capac, se fierb cca. 45 minute. Se adauga mazarea congelata si se mai fierb impreuna inca 10-15 minute. Se scoate carnea si se tine la cald.
5.Se amesteca amidonul alimentar cu o lingura de apa rece, apoi cu 4 linguri de cocos si cu frisca de gatit si se pun in cratita ,in care am fiert carnea, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se sareaza, se pipereaza si se acopera cu acest sos pulpele de pui, pe care le-am asezat pe un platou, in prealabil incalzit.
6.Se prepara orezul astfel: 150g. orez se pune la fiert cu o ceapa, sare si patrunjel verde. Cand s-a fiert, se scurge si se amesteca cu o lingura de unt 50g. stafide se pun la fiert in 1dl. vin alb sec si pe foc mic, se fierb cateva clipe. Stafidele scurse sau chiar cu vinul-dupa gust se amesteca cu orezul .
Se presara pulpele de pui cu ardeiul rosu taiat cubulete, cu rondele de ceapa, cu cocos si se serveste cu orez cu stafide si un vin alb sec.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii