1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, ustur
1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt, iar ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa verde, cu verdeata cu tot, se taie rondele.
2.Se incinge uleiul, se frige carnea pe toate partile, se sareaza, se pipereaza, apoi se scoate din cratita.
4.In grasimea ramasa se pune ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si kurkuma si se calesc 1 minut. Se adauga vinul si se repun pulpele in cratita si sub capac, se fierb cca. 45 minute. Se adauga mazarea congelata si se mai fierb impreuna inca 10-15 minute. Se scoate carnea si se tine la cald.
5.Se amesteca amidonul alimentar cu o lingura de apa rece, apoi cu 4 linguri de cocos si cu frisca de gatit si se pun in cratita ,in care am fiert carnea, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se sareaza, se pipereaza si se acopera cu acest sos pulpele de pui, pe care le-am asezat pe un platou, in prealabil incalzit.
6.Se prepara orezul astfel: 150g. orez se pune la fiert cu o ceapa, sare si patrunjel verde. Cand s-a fiert, se scurge si se amesteca cu o lingura de unt 50g. stafide se pun la fiert in 1dl. vin alb sec si pe foc mic, se fierb cateva clipe. Stafidele scurse sau chiar cu vinul-dupa gust se amesteca cu orezul .
Se presara pulpele de pui cu ardeiul rosu taiat cubulete, cu rondele de ceapa, cu cocos si se serveste cu orez cu stafide si un vin alb sec.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorAdor aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...
Desert gofre cu visineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii