Pulpe de pui cu cocos si orez cu stafide.

1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, ustur

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane: 2 pulpe mari de pui
  • 1 lingura delikat
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei iute
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita kurkuma
  • 1/2 dl. vin alb sec
  • 80g. mazare verde (congelata sau din conserva)
  • 5 linguri cocos
  • piper
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 dl. frisca de gatit

Mod de preparare

1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt, iar ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa verde, cu verdeata cu tot, se taie rondele.

2.Se incinge uleiul, se frige carnea pe toate partile, se sareaza, se pipereaza, apoi se scoate din cratita.

4.In grasimea ramasa se pune ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si kurkuma si se calesc 1 minut. Se adauga vinul si se repun pulpele in cratita si sub capac, se fierb cca. 45 minute. Se adauga mazarea congelata si se mai fierb impreuna inca 10-15 minute. Se scoate carnea si se tine la cald.

5.Se amesteca amidonul alimentar cu o lingura de apa rece, apoi cu 4 linguri de cocos si cu frisca de gatit si se pun in cratita ,in care am fiert carnea, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se sareaza, se pipereaza si se acopera cu acest sos pulpele de pui, pe care le-am asezat pe un platou, in prealabil incalzit.

6.Se prepara orezul astfel: 150g. orez se pune la fiert cu o ceapa, sare si patrunjel verde. Cand s-a fiert, se scurge si se amesteca cu o lingura de unt 50g. stafide se pun la fiert in 1dl. vin alb sec si pe foc mic, se fierb cateva clipe. Stafidele scurse sau chiar cu vinul-dupa gust se amesteca cu orezul .
Se presara pulpele de pui cu ardeiul rosu taiat cubulete, cu rondele de ceapa, cu cocos si se serveste cu orez cu stafide si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Desert gofre cu visine
Bucataras.RO

Desert gofre cu visine

Ador aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...

Desert gofre cu visine
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola