Pulpe de pui cu morcov

Pulpele de pui cu morcov sunt excelente alaturi de o garnitura de legume sote sau piure de cartofi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui cu morcov

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 4-6 pulpe de pui fara piele
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3-4 catei usturoi taiati marunt sau pisati
  • 150-200 ml vin alb
  • 200-250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita curry
  • piper
  • sare
  • Garnitura de morcov
  • 8 linguri ulei
  • 700 g morcov ras
  • 1 ceapa mica tocata marunt

Mod de preparare

Mod preparare

Se pune ceapa la calit cu cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga usturoiul, pulpele si se prajesc putin (1-2 min) pe ambele parti. Apoi se adauga curry-ul, vinul, apa calduta, piperul si sarea, si se acopera oala(ceaun,tigaie) si se la lasa la fiert cca 20 min.
Apoi se ia capacul, se lasa sa scada apa si se lasa sa se prajeasca pulpele, intorcandule pe o parte si pe alta (sa se prajeasca pe ambele parti). Se gusta daca mai trebuie adaugata sare.
In alta tigaie se pune la calit ceapa, apoi se aduga morcovul ras, se sareaza si se prajeste amestecand din cand in cand.
Dupa ce s-a prajit morcovul se adauga peste pulpele facute si se mai lasa la foc pt 5-10 min.


Pulpele de pui cu morcov se servesc calde, alaturi de o garnitura de legume asortate ssau piure de cartofi.

Reteta de pulpe de pui cu morcov a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Retetele Familiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
1
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Tort cu nuci si mere caramelizate
2
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Briose cu cacao
3
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Prajiturica Suflet Meros
5
Prajituri

Prajiturica Suflet Meros

Radem merele si le punem la calit impreuna cu zaharul si putina scortisoara, cand sunt gata le lasam la racorit. Mixam untul...

Prajiturica Suflet Meros
Parteneri
Desert bomboane Raffaello cu indulcitor
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Nu am mai pregatit raffaello de cativa ani, iar acum de sarbatori, am zis ca este cazul sa le pregatesc. Mi-am dorit sa le...

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran