Pulpe de pui umplute cu mar si prune

Se dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute pana cand fructele de inm

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 1 mar
  • 10 dg prune uscate
  • 1 dl vin rosu
  • 1 dl smantana
  • 4 dl coniac
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpele de pui cu un cutit ascutit, se condimenteaza si se pun deoparte. Prunele se fierb timp de cateva minute pana cand fructele de inmoaie putin. Se scot semintele din prune si se taie bucati mici, si merele inabusite se zdrobesc putin.

In fiecare pulpa in locul osului se pune un fruct, dupa care se inveleste in pulpa. Se prind pulpele si se pun in tava. Se condimenteaza, se toarna vinul si se acopera.

Se prajeste in cuptorul incalzit timp de 45 de minute, dupa care se indeparteaza stratul de deasupra si se lasa pana se rumeneste. Zeama de pe carne se pune intr-un vas si se amesteca cu smantana si coniacul.
Se serveste cu garnitura orez cu stafide si sos.

Alte mancaruri retete recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc