Ragout de muschi de porc flambat si afine

In ulei fierbinte se caleste ceapa rosie tocata marunt, apoi se adauga carnea taiata cubulete. Se caleste impreuna pe foc puternic, se amesteca mereu,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700g.muschi de porc
  • 250g.afine negre sau rosii
  • 1/2 dl. ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1dl. vin rosu sec
  • 5cl. brandy
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitura: 1 kg. cartofi
  • 30g.unt
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

In ulei fierbinte se caleste ceapa rosie tocata marunt, apoi se adauga carnea taiata cubulete. Se caleste impreuna pe foc puternic, se amesteca mereu, se sareaza, se pipereaza si se toarna vinul. Se incorporeaza afinele si se continua fierberea. Cand carnea este patrunsa, se presara patrunjelul tocat, se amesteca bine si se adauga 5cl. de brandy, pe care se aprinde cu un chibrit, flamband astfel preparatul.

Se pregateste garnitura: cartofii curatati- se alege cartofi nu prea mari- se lasa intregi si se fierbe in apa sarata, se scurge si se trece prin unt topit amestecat cu patrunjel verde tocat.
Pe un platou se aseaza cartofii, iar alaturi se pune ragout-ul de muschi de porc ornat cu fire de patrunjel verde. Se insoteste preparatul de un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc