Ragut din carne de pui

Pentru ragut din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 300 g/200 g
  • carne de pui - 1 kg
  • ceapa - 300 g
  • ulei - 150 ml
  • pasta de tomate - 100 g
  • morcovi - 200 g
  • mazare conserva - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • boia de ardei dulce - 5 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 300g/200g
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru ragut din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea si mazarea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojeasc si se taie felii. Bucatile de pui se inabusa in 75 ml ulei cu 100 ml apa si se scot separat. in uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga boia, pasta de tomate, sare si se fierbe cca 5 minute. Sosul format se toarna peste carne si se fierb impreuna cca 5 minute. Morcovii se inabusa in 75 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras si se continua inabusirea inca 5 minute, apoi se adauga la carne impreuna cu fasolea, mazarea, rosiile, piperul, jumatatea de cub MAGGI si se fierb cca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel.

Ragutul din carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa