Ragut din carne de pui

Pentru ragut din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 300 g/200 g
  • carne de pui - 1 kg
  • ceapa - 300 g
  • ulei - 150 ml
  • pasta de tomate - 100 g
  • morcovi - 200 g
  • mazare conserva - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • boia de ardei dulce - 5 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 300g/200g
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru ragut din carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea si mazarea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojeasc si se taie felii. Bucatile de pui se inabusa in 75 ml ulei cu 100 ml apa si se scot separat. in uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga boia, pasta de tomate, sare si se fierbe cca 5 minute. Sosul format se toarna peste carne si se fierb impreuna cca 5 minute. Morcovii se inabusa in 75 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras si se continua inabusirea inca 5 minute, apoi se adauga la carne impreuna cu fasolea, mazarea, rosiile, piperul, jumatatea de cub MAGGI si se fierb cca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel.

Ragutul din carne de pui se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Placinta cu branza dulce stafide si foi
4
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Un tort rapid si delicios, o combinatie de biscuiti Oreo, crema de branza si mascarpone, capsuni si ciocolata....

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat