Rasfat culinar - friptura

Friptura de porc este delicioasa. Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de carne de porc, lapte, mustar, ulei, usturoi si sare dupa gust.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru friptura:
  • carne de porc  (preferabil si cu un pic de gras)
  • sare si piper dupa gust
  • ingrediente maioneza din lapte cu usturoi:
  • 50g lapte
  • un varf de lingura de mustar
  • 3-4 linguri ule (de masline sau de floarea soarelui)
  • 3 catei usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Friptura de porc este delicioasa. Nu stiu cum, dar cand vine frigul devin carnivora (nu ca n-as fi si in restul anului, dar acum se accentueaza aceasta pofta) si incep sa ador friptura/gratarul din carne de porc cu mujdei de usturoi, asa ca, azi, intr-un moment de respiro (cel mic doarme si oricum el nu are voie sa pape prajeli si grasimi), mi-a bagat cutitul intr-o fleica de carne cumparata pt a face ceva mancare care sa tina vreo 2 zile. am scos din dulap tigaia gratar, am pus-o pe ochi, i-am tras un strat de sare si un puf de piper si am lasat-o sa se incinga pana am taiat 3 fasii de carne. Deja salivam

Le-am prajit foarte bine, la foc tare, pe ambele parti (nu-mi place carnea in sange…bleah), apoi m-am gandit la mujdeiul meu de usturoi (era o vreme cand nici nu-l suportam) si m-am indeptat spre frigider sa-mi iau lapte, mustar si usturoi ca sa-mi fac o maioneaza cu lapte (e buna daca nu ai chef sa faci din oua), le-am amestecat si am turnat un pic de ulei de masline, un puf de sare si la blender cu ele…hmmm o minunatie dupa ce am mai pus un pic de ulei..a iesit exact ca o maioneza. Acu sa te tii… mi-am aranjat preparat ele pe masa si a urmat rasfatul, iar la final, ca sa sting focul iutelii de la usturoi, mi-am facut si un suc cu gheata (un pic de gheata maruntita, sirop si apa) si gata: acum astept sa mi se trezeasca odorul sa-i dau si lui ceva pasat sa pape.


Friprura se serveste calda.

Aceasta reteta a fost scrisa de Irina Raileanu pentru concursul media-content.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Din cate stiu, in saptamanile mari din postul Pastelui nu este bine sa mancam urzici, dar in restul postului se poate. Si,...

Mancare de urzici
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu mere din aluat de casa
1
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Mancare de spanac cu ou ochi
2
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
3
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
4
Aluaturi

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Gyros cu pui si sos tsatsiki
5
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Parteneri
Supa de pui
Bucataras.RO

Supa de pui

Oricand este binevenita o supita de pui, mai ales acum in perioada mai rece.

Supa de pui
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti