Rasfat culinar - friptura

Friptura de porc este delicioasa. Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de carne de porc, lapte, mustar, ulei, usturoi si sare dupa gust.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru friptura:
  • carne de porc  (preferabil si cu un pic de gras)
  • sare si piper dupa gust
  • ingrediente maioneza din lapte cu usturoi:
  • 50g lapte
  • un varf de lingura de mustar
  • 3-4 linguri ule (de masline sau de floarea soarelui)
  • 3 catei usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Friptura de porc este delicioasa. Nu stiu cum, dar cand vine frigul devin carnivora (nu ca n-as fi si in restul anului, dar acum se accentueaza aceasta pofta) si incep sa ador friptura/gratarul din carne de porc cu mujdei de usturoi, asa ca, azi, intr-un moment de respiro (cel mic doarme si oricum el nu are voie sa pape prajeli si grasimi), mi-a bagat cutitul intr-o fleica de carne cumparata pt a face ceva mancare care sa tina vreo 2 zile. am scos din dulap tigaia gratar, am pus-o pe ochi, i-am tras un strat de sare si un puf de piper si am lasat-o sa se incinga pana am taiat 3 fasii de carne. Deja salivam

Le-am prajit foarte bine, la foc tare, pe ambele parti (nu-mi place carnea in sange…bleah), apoi m-am gandit la mujdeiul meu de usturoi (era o vreme cand nici nu-l suportam) si m-am indeptat spre frigider sa-mi iau lapte, mustar si usturoi ca sa-mi fac o maioneaza cu lapte (e buna daca nu ai chef sa faci din oua), le-am amestecat si am turnat un pic de ulei de masline, un puf de sare si la blender cu ele…hmmm o minunatie dupa ce am mai pus un pic de ulei..a iesit exact ca o maioneza. Acu sa te tii… mi-am aranjat preparat ele pe masa si a urmat rasfatul, iar la final, ca sa sting focul iutelii de la usturoi, mi-am facut si un suc cu gheata (un pic de gheata maruntita, sirop si apa) si gata: acum astept sa mi se trezeasca odorul sa-i dau si lui ceva pasat sa pape.


Friprura se serveste calda.

Aceasta reteta a fost scrisa de Irina Raileanu pentru concursul media-content.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa