Rasol cu sos de hrean

Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca si picioarel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca
  • 2-3 rasoluri de porc
  • urechi de porc
  • 4 morcovi
  • o ceapa
  • 1 telina
  • sare
  • hrean
  • 4 linguri de otet
  • 10 l de apa

Mod de preparare

Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca si picioarele de porc se pun intr-un vas mare, impreuna cu urechile de porc si cateva tacamuri de pasare. Se acopera cu 10 litri de apa si se fierb in vasul descoperit, la foc potrivit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul pentru supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare. Cand carnea se desprinde de pe os, se trage oala de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se curata carnea, se pune intr-un castron adanc, se acopera cu zeama in care a fiert si cu sos de hrean si otet.

Hreanul se da pe razatoare, se freaca putin cu sare si patru linguri de otet, se stinge cu zeama de carne si se rastoarna peste carnea din castron. Din restul de carne se poate prepara o racitura.
Se serveste calda, cu paine proaspata.

Alte retete culinare:

Tocanita de porc

Frptura de vita cu ciuperci

Tochitura pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios
Bucataras.RO

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

Prepară o omletă la cuptor sățioasă cu bacon și ciuperci, perfectă pentru întreaga familie. O rețetă ușor de...

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise