Rasol cu sos de hrean

Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca si picioarel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca
  • 2-3 rasoluri de porc
  • urechi de porc
  • 4 morcovi
  • o ceapa
  • 1 telina
  • sare
  • hrean
  • 4 linguri de otet
  • 10 l de apa

Mod de preparare

Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca si picioarele de porc se pun intr-un vas mare, impreuna cu urechile de porc si cateva tacamuri de pasare. Se acopera cu 10 litri de apa si se fierb in vasul descoperit, la foc potrivit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul pentru supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare. Cand carnea se desprinde de pe os, se trage oala de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se curata carnea, se pune intr-un castron adanc, se acopera cu zeama in care a fiert si cu sos de hrean si otet.

Hreanul se da pe razatoare, se freaca putin cu sare si patru linguri de otet, se stinge cu zeama de carne si se rastoarna peste carnea din castron. Din restul de carne se poate prepara o racitura.
Se serveste calda, cu paine proaspata.

Alte retete culinare:

Tocanita de porc

Frptura de vita cu ciuperci

Tochitura pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap