Rata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge. Se amesteca mierea, uleiul,
Rata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge.
Se amesteca mierea, uleiul, Curry si coaja rasa de la o portocala . Se sareaza si pipereaza rata, se unge bine peste tot cu pasta rezultata din miere si celelalte. Se lasa 1-2 ore acoperit ca sa se aromatizeze bine .
Apoi se pune rata PE GRATAR IN CUPTOR.
se pune apa in tava si tava dedesupt, se acopera rata 45 de minute cu folie de aluminiu si dupa aceea se ia folia .
Se stropeste rata din cind in cind cu zeama din tava si se lasa la cuptor circa 1 ora si jumatate ( in total ) la foc potrivit .
Zeama din tava se pune intr-o craticioara, are foarte multa grasime, deci se scurge cu mare grije grasimea de deasupra.
Se pune o lingura din grasimea scursa de la sos intr-o tgaie, se pune 1 lingura de faina, se amesteca si se stinge cu zeama de la rata.
Se pune 1/2 doza de mandarine si se amesteca bine cu telul.
Se serveste cu cartofi fierti sau piure, cu garnitura de salata verde sau varza rosie ( iarna ).
Pofta buna!
Reteta Rata cu portocale a fost propusa de bambina2202 pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de rata gasiti aici:
Piept de rata cu portocale,
Rata lacuita
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryVara ne-a inspirat cu culorile si aromele ei minunate si le-am transpus in farfuria noastra vesela. Aici puteti urmari...
Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii