Rata la capac

Se curata rata si se spala, apoi se taie in patru. Se sareaza usor si lasa pe o farfurie. Se spala zarzavatul de supa si ceapa, se taie felii subtiri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1/2 kg rosii
  • zarzavat de supa
  • 1 ceapa
  • 1 paharel de coniac
  • 2 cesti de ulei
  • sare
  • 100 g costita afumata
  • 1 foaie de dafin
  • piper boabe

Mod de preparare

Se curata rata si se spala, apoi se taie in patru. Se sareaza usor si lasa pe o farfurie. Se spala zarzavatul de supa si ceapa, se taie felii subtiri si se asaza in strat gros intr-o cratita mare, cu o ceasca de ulei.

Costita se taie felii subtiri si se pune peste zarzavat, apoi se pun* carnea. Se adauga clteva boabe de piper si se acopera totul cu o cani de apa calda. Se acopera cratita cu un capac si se lasa pe foc mic cateva ore. Se intoarce carnea, se adauga coniacul, foaia de dafin si restul sare. Se mai lasa pe foc o jumatate de ora, dupa care se la*a mincam sa se raceasca usor. Se pregateste o garnitura de cartofi natur sau car­tofi prajiti, se asaza cartofii pe un platou mare, deasupra se pun bucatii* de carne si se acopera totul cu sos de la friptura.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide