1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii. 2. Se pun intr-un vas termorezistent (la
1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii.
2. Se pun intr-un vas termorezistent (la care aveti si capac).Frunzele de salvie, cele de basilikum si crenguta de rosmarin, se spala si se pun peste legume.
3. Rata se spala bine si se lasa intreaga.
4. Se condimenteaza ,pe toate partile cu sare,piper si praful de boia/chilli si se aseaza peste legume. Se toarna o cana de apa ,se acopera cu capacul si se da la cuptor la 200- 230 gr.C cam 60-90 minute(aici depinde de vas si de cuptor si de rata).
5. Intre timp se si intoarce. Dupa acest timp,o mai lasati 30-40 minute la cuptor fara capac ,dar mai reduceti ceva din temperatura, cam 200 gr.C. Inainte cu 20 minute de a scoate rata din cuptor, am pus vinul.
6. Morcovii caramelizati:
Am scos morcovii de sub rata si i-am pus intr-o tigaie, in care am pus 2 linguri de miere si i-am lasat 10 minute la caramelizat, la foc moderat.
Rata se serveste cu morcovii caramelizati si cartofi pure.
Pofta buna!
Reteta Rata la cuptor a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de rata gasiti aici:
Pulpe de rata in sos de vin rosu,
Rata lacuita,
Rata salbatica in sos de fructe
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePizza asta este cea mai gustoasa pizza facuta acasa. Incercati si voi! Reteta romaneasca.
Pizza cu carne tocata si oreganoPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii