Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de buca
Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita.
Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de bucatarie. Ungem pielea cu amestecul format din miere, otet, vin alb si apa fierbinte, apoi o agatam intr-un loc uscat sa se usuce peste noapte. A doua zi o prajim in cuptorul preincalzit la foc mediu o jumatate de ora, apoi scazand putin temperatura, inca 40 de minute, pana se inmoaie. Taiem in felii subtiri de aprox. 5x7 cm, pielea de pe piept, coaste si spate, fiind cea mai gustoasa, apoi o punem pe o tava incalzita. Taiem aripile si pulpele inferioare, si le punem pe o alta tava impreuna cu restul carnii fara piele, taiata in bucatele.
Cand se consuma, se inmoaie o ceapa in sosul hosing si se unge clatita - mandarina. Se pun 2 felii de castravete pe mijlocul clatitei si putina ceapa verde tocata taitei, peste care o bucata de carne de rata si piele, se ruleaza si se serveste calda.
Alte mancaruri retete recomandate
Pulpe de pui la cuptor
Musaca de vinete
Ciulama de ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii