Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de buca
Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita.
Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de bucatarie. Ungem pielea cu amestecul format din miere, otet, vin alb si apa fierbinte, apoi o agatam intr-un loc uscat sa se usuce peste noapte. A doua zi o prajim in cuptorul preincalzit la foc mediu o jumatate de ora, apoi scazand putin temperatura, inca 40 de minute, pana se inmoaie. Taiem in felii subtiri de aprox. 5x7 cm, pielea de pe piept, coaste si spate, fiind cea mai gustoasa, apoi o punem pe o tava incalzita. Taiem aripile si pulpele inferioare, si le punem pe o alta tava impreuna cu restul carnii fara piele, taiata in bucatele.
Cand se consuma, se inmoaie o ceapa in sosul hosing si se unge clatita - mandarina. Se pun 2 felii de castravete pe mijlocul clatitei si putina ceapa verde tocata taitei, peste care o bucata de carne de rata si piele, se ruleaza si se serveste calda.
Alte mancaruri retete recomandate
Pulpe de pui la cuptor
Musaca de vinete
Ciulama de ciuperci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSupă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoanePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii