Rata prajita de Peking

Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita. Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de buca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata de 2 kg
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de otet din vin rosu
  • 2 linguri de vin alb
  • 1 ceasca de apa fierbinte
  • Pentru garnitura: 8-10 cepe verzi in forma de pensula” (le crestam la ambele capete si le lasam in apa cu gheata sa se deschida ca o pensula
  • apoi le uscam cu un servetel si tragem in mijloc un inel dintr-un ardei ascutit
  • taiat rondele)
  • 1 dl sos hoisin
  • 16 clatite – mandarin
  • 1 castravete crud taiat pe lungime

Mod de preparare

Punem rata intr-o cratita si turnam deasupra apa clocotita.

Fierbem 5 minute, strecuram si o racim sub jet de apa rece. O uscam cu un servetel de bucatarie. Ungem pielea cu amestecul format din miere, otet, vin alb si apa fierbinte, apoi o agatam intr-un loc uscat sa se usuce peste noapte. A doua zi o prajim in cuptorul preincalzit la foc mediu o jumatate de ora, apoi scazand putin temperatura, inca 40 de minute, pana se inmoaie. Taiem in felii subtiri de aprox. 5x7 cm, pielea de pe piept, coaste si spate, fiind cea mai gustoasa, apoi o punem pe o tava incalzita. Taiem aripile si pulpele inferioare, si le punem pe o alta tava impreuna cu restul carnii fara piele, taiata in bucatele.
Cand se consuma, se inmoaie o ceapa in sosul hosing si se unge clatita - mandarina. Se pun 2 felii de castravete pe mijlocul clatitei si putina ceapa verde tocata taitei, peste care o bucata de carne de rata si piele, se ruleaza si se serveste calda.

Alte mancaruri retete recomandate

Pulpe de pui la cuptor

Musaca de vinete

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Salata de conopida cu carne de curcan
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola