Rata umpluta

Se curata rata ca pentru mincare. Se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota si inima se taie in bucati, se inabusa in unt, apoi se adauga orezul si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 1 1/2 cescuta orez
  • 1 lingura unt
  • usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata rata ca pentru mincare. Se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota si inima se taie in bucati, se inabusa in unt, apoi se adauga orezul si putina apa. Se da numai o unda si se adauga piperul si sarea necesare. Se umple rata pina sus si gusa, se coase peste tot si se rumeneste pe ambele parti, intr-o cratita cu capac. Se prepara un sos ostropel cu usturoi mult. Se toarna peste rata, se mai dau citeva clocote. Se fierbe la cuptor cu grija, intorcind rata pe o parte si alta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Ciorba de perisoare  din piept de pui -cu ardei copt
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

  Cate perisoare   prepari din 300 gr piept de pui ? Pai cam 29 :D Daca le reformatezi ies si 30. Mereu mi-am...

Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa