Ratatouille cu carne de vita

Ratatouille este o mancare de legume la cuptor, traditionala in Franta. Reteta originala este fara carne de vita.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ratatouille cu carne de vita

Ingrediente

  • 500g carne tocata de vita
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • o vanata mare taiata felii
  • un dovlecel taiat felii
  • 3 cartofi taiati felii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogosar rosu
  • 2 rosii mari si bine coapte pentru sos
  • 2 rosii mai tari pentru feliat
  • 2 linguri bulion
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei de masline dupa care se adauga carnea, lasand sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 min se adauga usturoiul si apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt. Se pune si sare, piper, cimbru, busuioc. In paralel, se prajesc in alta tigaie feliile de cartofi, de dovlecel si de vinete, date cu putina sare. Probabil ca vinetele si dovlecelul ar fi mers fripte pe gratar dar ideea mi-a venit cand deja era prea tarziu. Cand toate ingredientele sunt pregatite, se ia o tava, se pune un strop de ulei de masline pe fundul ei si se incepe asamblarea: cate o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosie, una de cartof, ardei, gogosar, sau in orice alta varianta preferati. Am facut astfel doua randuri de legume iar in mijloc am rasturnat carnea. Peste toata povestea am adaugat bulion desfacut in putina apa si usturoi pisat. Tava a mers la cuptor pana cand au fost suficient de rumene legumele. O nebunie!


Ratatouiile se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc