Pentru ravioli cu carne de vita si sos de tomate faina se cerne si se aseaza intr-un vas; in mijloc se face un gol in care se pun oua, sare si se framanta bine.
Pentru ravioli cu carne de vita si sos de tomate faina se cerne si se aseaza intr-un vas; in mijloc se face un gol in care se pun oua, sare si se framanta bine, obtinandu-se o coca de taitei de consistenta potrivita. Se acopera si se lasa in repaus 15 minute. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se curata, se spala si se taie bucati. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Carnea se inabusa in ulei cu 50 ml apa, impreuna cu ceapa. Se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina cu sita deasa. Se adauga un ou, patrunjel verde, sare si piper. Coca framantata se intinde in foaie subtire de 2-3 mm grosime si se taie in bucati patrate cu latura de 6 cm sau se decupeaza forme rotunde. Pe fiecare bucata se aseaza compozitie de carne, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa, se impatureste (se strange in doua) si se preseaza marginile cu o furculita pentru a se lipi bine. Ravioli obtinuti se fierb cca 15 minute in apa clocotita cu sare. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala si se aseaza pe un platou uns cu 25 g unt. Deasupra se toarna sosul tomat, se presara cascaval ras, se pun bucatile de unt si se introduc la cuptor pentru gratinat.
Ravioliul cu carne de vita si sos de tomate se serveste cald.
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharSe alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...
Bum Bum TequilaFructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!
Serbet din smochineO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii