1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga. 2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de form
1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga.
2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de forma dreptunghiulara, cu lungimea de 20-25 cm si cu un strat mai tare de grasime pe partea exterioara.
3. Condimentati carnea cu sare si piper, rulati-o strans si puneti-o la rece.
4. Intre timp, radeti ghimbirul si usturoiul cat mai fin si amestecati-le cu mierea si chimenul macinat.
5. Desfaceti ruloul de carne, ungeti-l pe partea interioara cu pasta de miere, chimen si ghimbir, rulati-l din nou, prindeti-l cu scobitori, ca sa nu se desfaca la copt si puneti-l intr-o tava cu uleiul, sare, piper, vinul si frunzele de rozmarin.
6. Tineti tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand ruloul se rumeneste uniform.
7. In timpul coacerii stropiti din cand in cand ruloul cu zeama formata in tava.
8. Cand este rumenit uniform, scoateti-l din cuptor, si lasati-l putin la racit, apoi se poate taia in felii mai groase, de 3-4 cm.
Se serveste rece, pe platouri.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii