Rulada de vita cu ficatei de pasare

Pentru rulada de vita cu ficatei de pasare carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati si se da prin masina de tocat cu sita deasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • ficat de pui - 250 g
  • slanina afumata - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • lapte - 100 ml
  • cartofi - 1 kg
  • smantana - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulada de vita cu ficatei de pasare carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Ficatul de pui se spala, se opareste si se taie cuburi. Slanina se opareste si se taie cuburi. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Carnea se amesteca cu un ou, sare si piper dupa gust si se aseaza intr-un strat cu grosime de 1 cm. Deasupra, se aseaza ficat de pui, slanina si se ruleaza. Rulada formata se aseaza intr-o tava unsa cu 25 ml ulei, se unge cu ou batut si se introduce la cuptor 30 minute, la foc potrivit. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca si se taie cate 2 bucati la portie. Din restul de 75 g de ulei, faina, lapte si sare se prepara un sos alb la care, spre sfarsitul fierberii, se adauga smantana si se mai fierbe inca 10 minute. Cartofii se fierb separat in apa cu sare.

Rulada de vita cu ficatei de pasare se serveste calda, cu sos peste care se presara patrunjel verde si garnitura de cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Baba Ganoush -salata de vinete  arabeasca
Bucataras.RO

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide