Rulada de vitel cu vin alb

Pentru rulada de vitel cu vin alb se taie carnea felii ca pentru snitele, de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne macra
  • 1 felie paine
  • 100 g slanina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lingura untura
  • 1 paharel de vin alb.

Mod de preparare

Pentru rulada de vitel cu vin alb se taie carnea felii ca pentru snitele, de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate, fara insa sa se rupa. Se taie marginile cu cutitul, astfel incat bucatile obtinute sa aiba aceeasi marime, cam de 10 cm pe 15 cm. Resturile de carne, ca un sfert de kilogram, se dau de doua ori prin masina, impreuna cu o bucatica de miez de paine muiat in lapte si stors si 100 g de slanina proaspata. Se amesteca bine intr-un castron, impreuna cu un ou, sare piper.
Se uda un fund de lemn si se asaza bucatile de carne una langa alta. Pe fiecare bucata se pune o cantitate egala de umplutura, care se intinde cu un cutit ud, apoi se ruleaza si se leaga cu ata. Se asaza intr-o cratita felii subtiri de ceapa, cu o lingura de untura, iar peste ele un rand de felii de morcov. Se pun ruladele deasupra, una langa alta, nu insa prea stranse. Se dau la cuptor, pana incep sa se rumeneasca.
Se toarna apoi un paharel de vin si, daca este, zeama de carne. Se acopera rulada de vitel si se lasa sa fiarba inabusit un ceas si un sfert. Se scoate capacul si se uda de cateva ori carnea cu sosul scazut din cratita. Se scot ruladele, se desfac atele, se tin la cald. Se scurge grasimea din cratita; in sosul care a mai ramas, se adauga doua Iinguri de apa si se lasa la foc iute sa dea cateva clocote. Se trece prin sita, se toama peste rulade.


Rulada de vitel se serveste cu macaroane sau cu piure de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa