Rulada din carne de pui tocata cu busuioc va avea cu siguranta un succes incredibil la mesele festive, alaturi de cei dragi si de prieteni.
La cantitatile de mai sus am mai pus o jumate de piept de pui, ca ramasese in frigi si pe chestia asta am adaugat inca doua oua si inca niste parmezan (care era ceva amestec de branzeturi rase, cu urme de parmezan, vandut la punga).
Am dezosat puiul cu lama de bisturiu, careia nu i-am gasit manerul, dar a mers si asa. Am taiat bucati carnea, mortadella, am zdrobit piperul si usturoiul si am azvarlit totul in robot. Am mutat totul intr-un castron, am adaugat ouale, branza, iarba ceapălină, busuiocul, ghimbirul, am amestecat, am potrivit de sare. Am udat o bucata de hartie de copt, apoi am stors-o si am modelat cu ajutorul ei ruloul de carne, deoarece pasta e cam moale. Hartia se poate lasa neudata si unge cu putin ulei, fiecare cu tehnica lui.
Am strans capetele, am pus ulei intr-o cratita si am rumenit umpic ruloul, cu tot cu hartie. Am mutat rulourile (ca mie mi-au iesit doua) in tava in care urma sa le coc, fara hartie de data asta, apoi le-am uns cu ulei si in tava am turnat lapte pana la jumatatea lor. Am pus un pic de sare si doua aschii de coaja de lamaie. Am dat la cuptor, la 200°C cam o ora, timp in care am tot intors rulourile si le-am mai stropit cu maglavaisul din tava.
Cand au fost gata, le-am mutat intr-o tava curata, am pus intr-un bol o lingurita de amidon, un pic de lapte si am strecurat toata zeama din tava, am adaugat zeama de lamaie si am amestecat. Am turnat sosul peste rulouri si am bagat tava inapoi in cuptorul cald, dar stins.
Rulada din carne de pui tocata cu busuioc proaspat se serveste feliata, stropita din abundenta cu sosul din tava.
Reteta de rulada din carne de pui tocata cu busuioc a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bolognese di Cluj.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii