Rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez

Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • orez - 100 g
  • mazare conserva - 150 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 50 g
  • faina - 50 g
  • cartofi - 1 kg
  • smantana - 100 g
  • apa - 700 ml
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel verde - 50 g
  • unt - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie marunt). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Mazarea se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 25 g unt. Orezul si ceapa se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga vin, sare, piper, 200 ml apa si se introduce la cuptor intr-un vas acoperit timp de cca 10 minute. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu ciuperci, patrunjel verde si ou. Cu aceasta compozitie se umplu rulourile; capetele se trec prin faina si se frig la cuptor pe ambele parti (intr-o tava unsa cu 50 ml ulei si 50 ml apa). in 25 g unt incalzit se adauga 25 g faina dizolvata in 25 ml apa rece, smantana, cubul MAGGI, 500 ml apa si se amesteca continuu. Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb cca 10 minute. Mazarea se inabusa in 25 g unt.

Ruloul de vitel umplut cu ciuperci si orez se serveste cald, cu mazare soté, garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa