Rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez

Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • orez - 100 g
  • mazare conserva - 150 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 50 g
  • faina - 50 g
  • cartofi - 1 kg
  • smantana - 100 g
  • apa - 700 ml
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel verde - 50 g
  • unt - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulou de vitel umplut cu ciuperci si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile se curata, se spala si se taie (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie marunt). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Mazarea se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 25 g unt. Orezul si ceapa se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga vin, sare, piper, 200 ml apa si se introduce la cuptor intr-un vas acoperit timp de cca 10 minute. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu ciuperci, patrunjel verde si ou. Cu aceasta compozitie se umplu rulourile; capetele se trec prin faina si se frig la cuptor pe ambele parti (intr-o tava unsa cu 50 ml ulei si 50 ml apa). in 25 g unt incalzit se adauga 25 g faina dizolvata in 25 ml apa rece, smantana, cubul MAGGI, 500 ml apa si se amesteca continuu. Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb cca 10 minute. Mazarea se inabusa in 25 g unt.

Ruloul de vitel umplut cu ciuperci si orez se serveste cald, cu mazare soté, garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftele de soia cu legume
Bucataras.RO

Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos