Rulou de vitel umplut cu ficatei de pui

Pentru rulou de vitel umplut cu ficatei de pui carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • ficat de pui - 200 g
  • orez - 100 g
  • ulei - 150 ml
  • faina - 25 g
  • cartofi - 1 kg
  • unt - 100 g
  • mazare conserva - 150 g
  • oua - 1 bucata
  • lapte - 200 ml
  • ceapa - 100 g
  • apa - 700 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulou de vitel umplut cu ficatei de pui carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Orezul si ceapa se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa; se adauga 200 ml apa, jumatatea de cub MAGGI si se fierb la cuptor 10 minute, intr-un vas acoperit. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu ficatul de pui inabusit in 25 g unt, ou, 1 din patrunjelul verde, sare si piper. Compozitia obtinuta se aseaza in cantitati egale pe bucatile de carne, se ruleaza, se pudreaza; capetele rulourilor se trec prin 25 g faina si se frig pe ambele parti la cuptor intr-o tava unsa cu 50 ml ulei si 50 ml apa. Se prepara un sos din 50 g unt, 50 gr faina dizolvata in lapte si restul de apa. Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb cca 5 minute. Mazarea se inabusa in 25 g unt.

Ruloul de vitel umplut cu ficatei de pui se serveste cald, cu garnitura de mazare, cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftele de soia cu legume
Bucataras.RO

Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos