Pentru rulou de vitel umplut cu ficatei de pui carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Pentru rulou de vitel umplut cu ficatei de pui carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Orezul si ceapa se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa; se adauga 200 ml apa, jumatatea de cub MAGGI si se fierb la cuptor 10 minute, intr-un vas acoperit. Pilaful obtinut se raceste, se amesteca cu ficatul de pui inabusit in 25 g unt, ou, 1 din patrunjelul verde, sare si piper. Compozitia obtinuta se aseaza in cantitati egale pe bucatile de carne, se ruleaza, se pudreaza; capetele rulourilor se trec prin 25 g faina si se frig pe ambele parti la cuptor intr-o tava unsa cu 50 ml ulei si 50 ml apa. Se prepara un sos din 50 g unt, 50 gr faina dizolvata in lapte si restul de apa. Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se fierb cca 5 minute. Mazarea se inabusa in 25 g unt.
Ruloul de vitel umplut cu ficatei de pui se serveste cald, cu garnitura de mazare, cartofi natur si patrunjel verde deasupra.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porcPentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...
Sarlota cu fructe de sezonPunch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut
Punch cu soc si ginSe topeste intr-o oala curata pe foc mic zahar cu apa. Se adauga romul, cognacul, iar cand e gata sa clocoteasca, laptele...
Punch cu lapteUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraInainte de Craciun, mi-a aratat cineva aceasta reteta pe un site unguresc, receptneked.hu, zicand ca vrea sa le incerce. Si...
Reteta de saratele cu cascavalIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii