400 g. cascaval Trapist (nu feliat) se pune in apa clocotinda si se fierbe 10 minute, dupa care se lasa sa mai stea 15 minute. Cu mare atentie se scoa
400 g. cascaval Trapist (nu feliat) se pune in apa clocotinda si se fierbe 10 minute, dupa care se lasa sa mai stea 15 minute. Cu mare atentie se scoate cu o lingura cu gauri si se pune pe folie de aluminiu si se intinde o foaie dreptunghiulara cu sucitorul.
Galbenusurile de la 5 oua fierte se amesteca bine cu 200 g. unt, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, ½ tub de maioneza, frunze de patrunjel. Se adauga albusurile celor 5 oua fierte, taiate foarte marunt.
Foaia de cascaval se acopera cu sunca feliata foarte subtire, se unge cu crema de galbenusuri si se rasuceste. Se inveleste in folie de aluminiu si se pune pentru cateva ore in frigider.
Se serveste taiat in felii oblice. Este un preparat rece nu doar aspectuos ci si gustos
Alte retete culinare recomandate
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci
Ardei umpluti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii