Rulouri de varza creata cu piept de curcan

Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc in apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza creata (cca.500 gr.)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 500 gr. piept de curcan
  • 2 morcovi mari
  • 1 ou
  • 75 gr. cascaval sau svaiter
  • putina boia dulce
  • 1/4 litri supa de legume
  • 1/8 litri vin alb
  • 100 gr. smantana

Mod de preparare

Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se clatesc in apa rece.

Se spala pieptul de curcan, se sterge bine cu un servet, se taie in cubulete si se marunteste cu mixerul. Morcovii se curata, se spala si se taie in cubulete mici. Se amesteca bine pieptul de curcan cu cascavalul ras si 2/3 din cubuletele de morcovi. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce de ardei. Din compozitie se formeaza 12 portii mici, ca si pentru chiftele.

Foile de varza se taie in jumatate. Se umple fiecare jumatate cu o portie de compozitie, se infasoara, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.

Se pune supa de legume si vinul la fiert. Cand incep sa clocoteasca, se adauga rulourile de varza si se lasa sa fiarba 15 min. la foc slab. Cu 5 minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga restul de morcovi taiati cubulete.

Rulourile de varza se scot cu spumiera si se tin la cald. Se toarna smantana in amestecul de supa si vin si se lasa sa dea un clocot. Se condimenteaza sosul cu sare si piper.
Se servesc rulourile de varza asezate pe un platou si se acopera cu sos. Se ornamenteaza cu jumatati de rosii si fire de patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Parteneri
Cheesecake cu lapte condensat
Bucataras.RO

Cheesecake cu lapte condensat

Un desert usor fara coacere.

Cheesecake cu lapte condensat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!