Saltimboca Alla Romana

Saltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita de foarte buna calitate.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Saltimboca Alla Romana

Ingrediente

  • pulpa de vitel
  • branza
  • prosciutto
  • frunze proaspete de menta
  • faina
  • unt
  • vin alb sec
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Saltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita de foarte buna calitate. Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta (uscat doar daca nu aveti altfel, pentru ca nu mai au asa aroma) si o felie de branza pe fiecare felie. Se ruleaza feliile si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea, se lasa cate doua minute pe fiecare parte dupa care se reduce focul. Se lasa pe foc pana se fragezeste. Se scot feliile de carne si se tin la cald. Intre timp, in vasul in care s-au prajit feliile de carne se scurge uleiul si se toarna vinul, razuind peretii cu un instrument de lemn, rezultind un sos pentru carne.


Saltimboca Alla Romana se servesc calde, impreuna cu sosul obtinut. La servire puteti indeparta scobitorile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori