Saltimboca Alla Romana

Saltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita de foarte buna calitate.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Saltimboca Alla Romana

Ingrediente

  • pulpa de vitel
  • branza
  • prosciutto
  • frunze proaspete de menta
  • faina
  • unt
  • vin alb sec
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Saltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita de foarte buna calitate. Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta (uscat doar daca nu aveti altfel, pentru ca nu mai au asa aroma) si o felie de branza pe fiecare felie. Se ruleaza feliile si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea, se lasa cate doua minute pe fiecare parte dupa care se reduce focul. Se lasa pe foc pana se fragezeste. Se scot feliile de carne si se tin la cald. Intre timp, in vasul in care s-au prajit feliile de carne se scurge uleiul si se toarna vinul, razuind peretii cu un instrument de lemn, rezultind un sos pentru carne.


Saltimboca Alla Romana se servesc calde, impreuna cu sosul obtinut. La servire puteti indeparta scobitorile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide