Sarmale cu varza acra cu orez si stafide

Se scot foile de varza una cite una, se gusta si daca sint prea sarate sau prea acre, se tin cite o ora in apa rece. Mijlocul verzei si foile mai gro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg varza acra
  • 50 g stafide
  • 1 pahar orez
  • 1 pahar ulei
  • 4 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura rasa piper

Mod de preparare

Se scot foile de varza una cite una, se gusta si daca sint prea sarate sau prea acre, se tin cite o ora in apa rece. Mijlocul verzei si foile mai groase se taie subtire si se asaza jumatate pe fundul cratitei. Frunzele mari si subtiri se taie in doua sau chiar in patru scotindu-se cotoarele. Se spala stafidele, se pun in apa fierbinte si se dau intr-un clocot. Orezul ales si bine spalat se pune peste ceapa taiata foarte marunt si usor ingalbenita in ulei. Se prajeste putin si orezul si pe urma se adauga stafidele si piperul. Se ia cite o lingurita plina din compozitie si se fac sarmalele, fara a le stringe prea tare, pentru ca orezul sa aiba loc sa se umfle. Se asaza sarmalele in cratita peste varza, iar deasupra se pune restul de varza taiata marunt. Se adauga si bulionul si se acopera cu apa, lasindu-le sa fiarba, apoi sa se rumeneasca putin in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Compot de prune
1
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
3
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Salata de menta cu rosii
4
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Salata de morcov cu telina
5
Salate de legume

Salata de morcov cu telina

Salata de morcov cu telina este usoara si gustoasa. Pentru prepararea acestei salate aveti nevoie de morcovi, telina, ardei,...

Salata de morcov cu telina
Parteneri
Ghiveci de legume cu pastrama de porc
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu pastrama de porc

Este foarte bun ghiveciul de legume si daca ii mai adaugi si un pic de afumatura este si mai bun.

Ghiveci de legume cu pastrama de porc
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia