Sarmale cu varza acra cu orez si stafide

Se scot foile de varza una cite una, se gusta si daca sint prea sarate sau prea acre, se tin cite o ora in apa rece. Mijlocul verzei si foile mai gro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg varza acra
  • 50 g stafide
  • 1 pahar orez
  • 1 pahar ulei
  • 4 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura rasa piper

Mod de preparare

Se scot foile de varza una cite una, se gusta si daca sint prea sarate sau prea acre, se tin cite o ora in apa rece. Mijlocul verzei si foile mai groase se taie subtire si se asaza jumatate pe fundul cratitei. Frunzele mari si subtiri se taie in doua sau chiar in patru scotindu-se cotoarele. Se spala stafidele, se pun in apa fierbinte si se dau intr-un clocot. Orezul ales si bine spalat se pune peste ceapa taiata foarte marunt si usor ingalbenita in ulei. Se prajeste putin si orezul si pe urma se adauga stafidele si piperul. Se ia cite o lingurita plina din compozitie si se fac sarmalele, fara a le stringe prea tare, pentru ca orezul sa aiba loc sa se umfle. Se asaza sarmalele in cratita peste varza, iar deasupra se pune restul de varza taiata marunt. Se adauga si bulionul si se acopera cu apa, lasindu-le sa fiarba, apoi sa se rumeneasca putin in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici