Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Nelipsite de pe masa de sarbatori.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ingrediente

  • o varza dulce mare
  • 400 gr orez cu bobul rotund
  • 300 gr carne tocata de porc fara grasime
  • 1 morcov
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 2 oua mai micute
  • 1 lingura de gris
  • 130 ml ulei de floarea soarelui+2 linguri
  • 2 linguri pasta de rosii concentrata
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel proaspat
  • ½ lingurita marar uscat
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni.

Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine.

Intr-un castron se pune amestecul de ceapa si morcov(dupa ce s-a racorit), orezul, carnea, uleiul, grisul, ouale, patrunjel tocat dupa gust, sare si piper apoi se amesteca cu mana pana se omogenizeaza.

Se pune o oala cu apa pe foc unde se oparesc frunzele de varza spalate pe rand, atat cat sa se inmoaie putin pentru a se putea rula mai bine.

Partea mai tare din mijlocul frunzelor se taie si se pastreaza apoi restul de frunza se foloseste pentru a rula sarmalele. Se ia ojumatate de frunza, apoi se aseaza o lingura din compozitie pe unul din capete si se ruleaza avand grija sa se aduca laturile spre interior pentru a nu se desface la fiert.

Se aseaza pe fundul vasului de lut cotorii frunzelor apoi sarmalele fara a lasa prea mult spatiu intre ele. Bulionul se amesteca cu mararul uscat, 2 linguri de ulei, sare si cca 400ml de apa apoi se toarna peste sarmale, daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa atat cat sa acopere sarmalele. Se pune capacul si se da la cuptor pentru cca 2 ore. Dupa vreo ora si jumatate se verifica daca sunt fierte si daca au inca multa zeama se ia capacul si se mai lasa putin ca sa se evapore.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Punch de lamaie
1
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Prajitura cu glazura de zmeura
2
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Salata greceasca
3
Salate de legume

Salata greceasca

Este salata mea preferata.

Salata greceasca
Compot de prune in otet
4
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Punch
5
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Parteneri
Pate de nuci
Bucataras.RO

Pate de nuci

Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa  verde, usturoi, capere ,...

Pate de nuci
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni