Sarmale de vara

Sarmalele de vara se servesc cu mamaliguta si smantana. Sunt foarte bune si usor de pregatit. Se fac in frunze de varza proaspata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de vara

Ingrediente

  • frunze de varza proaspata
  • 1 l de bors
  • sare
  • Umplutura se face din:
  • 300 g carne de vitel
  • 300 g carne de porc
  • 300 g carne de manzat
  • 300 g costita afumata
  • 300 g piept de pui
  • 3 cepe tocate
  • 2 linguri de untura de pasare
  • 2 ardei tocati
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi de marar tocat
  • o cana de orez
  • 2 oua si
  • 2 felii de franzela

Mod de preparare

Aceste sarmale se fac vara, deoarece se invelesc in frunze de varza proaspata. Pentru o aroma deosebita puteti incerca sa faceti sarmalele in frunze de zmeura, tei sau stevie.

Se pune la fiert 1 l de bors cu sare si oparim pe rand frunzele. Umplutura se face din 300 g carne de vitel, 300 g carne de porc, 300 g carne de manzat, 300 g costita afumata, 300 g piept de pui, care se toaca prin masina. 3 cepe tocate marunt se calesc in 2 linguri de untura de pasare; adaugam 2 ardei tocati, 2 linguri de pasta de tomate, sare, piper, 2 legaturi de marar tocat, o cana de orez spalat bine, 2 oua si 2 felii de franzela inmuiata in apa. Pentru un gust mai aromat, putem pune o lingura de Secretul Gustului de zarzavat.
Invelim sarmalele si le asezam in vas de lut sau intr-o cratita unsa cu ulei si cu crengute de cimbru uscat, apoi asezam sarmalele pe sortimente de frunze, iar deasupra punem felii de rosii si suc de rosii si doua cani de vin alb. Acoperim vasul cu frunze, apoi dam la cuptor, timp de o ora


Sarmalele de vara se servesc cu mamaliguta si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc