Sarmale de vara

Sarmalele de vara se servesc cu mamaliguta si smantana. Sunt foarte bune si usor de pregatit. Se fac in frunze de varza proaspata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de vara

Ingrediente

  • frunze de varza proaspata
  • 1 l de bors
  • sare
  • Umplutura se face din:
  • 300 g carne de vitel
  • 300 g carne de porc
  • 300 g carne de manzat
  • 300 g costita afumata
  • 300 g piept de pui
  • 3 cepe tocate
  • 2 linguri de untura de pasare
  • 2 ardei tocati
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi de marar tocat
  • o cana de orez
  • 2 oua si
  • 2 felii de franzela

Mod de preparare

Aceste sarmale se fac vara, deoarece se invelesc in frunze de varza proaspata. Pentru o aroma deosebita puteti incerca sa faceti sarmalele in frunze de zmeura, tei sau stevie.

Se pune la fiert 1 l de bors cu sare si oparim pe rand frunzele. Umplutura se face din 300 g carne de vitel, 300 g carne de porc, 300 g carne de manzat, 300 g costita afumata, 300 g piept de pui, care se toaca prin masina. 3 cepe tocate marunt se calesc in 2 linguri de untura de pasare; adaugam 2 ardei tocati, 2 linguri de pasta de tomate, sare, piper, 2 legaturi de marar tocat, o cana de orez spalat bine, 2 oua si 2 felii de franzela inmuiata in apa. Pentru un gust mai aromat, putem pune o lingura de Secretul Gustului de zarzavat.
Invelim sarmalele si le asezam in vas de lut sau intr-o cratita unsa cu ulei si cu crengute de cimbru uscat, apoi asezam sarmalele pe sortimente de frunze, iar deasupra punem felii de rosii si suc de rosii si doua cani de vin alb. Acoperim vasul cu frunze, apoi dam la cuptor, timp de o ora


Sarmalele de vara se servesc cu mamaliguta si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa