Sarmale grecesti

Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si doua albusuri, sare, pipe

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza dulce
  • 300 gr. carne tocata
  • 2 cepe
  • 1 lingura orez
  • 6-7 foi de busuioc
  • 150 gr. unt
  • 3 oua
  • 1 lamiie
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • piper

Mod de preparare

Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si doua albusuri, sare, piper si ceapa tocata marunt. Separat, se curata si se spala varza. Se desfac foile si se pun la fragezit in apa fiarta, amestecata cu otet si sare. Se fac sarmale de marime potrivita si se asaza intr-o cratita, acoperindu-le cu restul de varza taiata marunt. Se adauga restul de unt, apa cit cuprinde si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 2 ore. Cind sarmalele sint fierte, se bat cele doua galbenusuri cu zeama de lamiie si citeva linguri de sos fierbinte si se toarna peste sarmale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori