Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.
Pentru sarmalele gustoase cu varza dulce, 2 verze potrivite se oparesc cu 3 l de apa, 100 ml de otet si 3 linguri de sare. Se curata frunzele de cotor si se lasa la racit. Umplutura se face din 4 cepe curatate si tocate marunt, o lingurita de boia dulce, un morcov curatat si ras pe razatoarea mica. Se pun in cratita la calit cu 100 g ulei, adaugam 200 g costita tocata cubulete mici, o lingura de pasta de tomate sau 200 ml de suc de rosii, 200 g orez spalat bine, apoi lasam la calit toate la un loc, timp de 10 minute, dupa care dam deoparte.
Dupa ce s-a racit, adaugam 500 g carne de porc tocata, 500 g carne de vita tocata, sare, piper, Secretul Gustului, o legatura de marar tocat, o legatura de patrunjel, 2-3 fire de cimbru si tarhon, tocate marunt. Amestecam totul la un loc si facem sarmale lunguiete, care se pun in oala de lut sau in oala cu fundul dublu, punem la fund putin ulei, crengute de cimbru, cotoare de varza, apoi sarmalele in forma de cerc. Adaugam apa cu doua degete mai mult peste sarmale si le dam la fiert.
Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataDe sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...
Dovleac copt asezonat cu seminte de susanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii