Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.
Pentru sarmalele gustoase cu varza dulce, 2 verze potrivite se oparesc cu 3 l de apa, 100 ml de otet si 3 linguri de sare. Se curata frunzele de cotor si se lasa la racit. Umplutura se face din 4 cepe curatate si tocate marunt, o lingurita de boia dulce, un morcov curatat si ras pe razatoarea mica. Se pun in cratita la calit cu 100 g ulei, adaugam 200 g costita tocata cubulete mici, o lingura de pasta de tomate sau 200 ml de suc de rosii, 200 g orez spalat bine, apoi lasam la calit toate la un loc, timp de 10 minute, dupa care dam deoparte.
Dupa ce s-a racit, adaugam 500 g carne de porc tocata, 500 g carne de vita tocata, sare, piper, Secretul Gustului, o legatura de marar tocat, o legatura de patrunjel, 2-3 fire de cimbru si tarhon, tocate marunt. Amestecam totul la un loc si facem sarmale lunguiete, care se pun in oala de lut sau in oala cu fundul dublu, punem la fund putin ulei, crengute de cimbru, cotoare de varza, apoi sarmalele in forma de cerc. Adaugam apa cu doua degete mai mult peste sarmale si le dam la fiert.
Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragede• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacSarmalele cu pasat este o mancare de post traditionala si delicioasa. Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia.
Sarmale cu pasatM-am inspirat de la Ina care se inspirase de la Miki, iar Miki de la mama ei( daca nu ma insel ) si cine stie pana unde se...
Desert placinta in straturi, de post
Comentarii