Sarmale in foi de varza cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • carne de porc - 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • ceapa - 125 g
  • arpacas - 50 g
  • orez - 50 g
  • untura - 75 g
  • varza alba murata - 2
  • 200 kg
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru - 1 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata; 25 g se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu cca 100 g ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu orez, arpacas si 50 ml apa, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in bucati. Fiecare bucata se ruleaza in cate o foaie de varza; capatul rulourilor se introduc in interior. Sarmalele rezultate se aseaza in cratita in care a fost asezat un strat subtire de varza tocata fin. Mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza tocata, care va acoperi sarmalele aranjate de jur-imprejurul cratitei. Cimbrul se aseaza peste sarmale. Ceapa (50 g) se inabusa in untura cu 50 ml apa, se adauga boia, pasta de tomate, piper boabe si se mai fierb 2-3 minute. Sosul obtinut se aseaza peste sarmale, completandu-se cu apa sau zeama de varza necesara fierberii. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, se adauga rosii si se mai fierb la cuptor cca 30 minute.

Sarmalele in foi de varza cu arpaca si orez se servesc calde, cu decor de rosii.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa