Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati.
Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata; 25 g se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu cca 100 g ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu orez, arpacas si 50 ml apa, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in bucati. Fiecare bucata se ruleaza in cate o foaie de varza; capatul rulourilor se introduc in interior. Sarmalele rezultate se aseaza in cratita in care a fost asezat un strat subtire de varza tocata fin. Mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza tocata, care va acoperi sarmalele aranjate de jur-imprejurul cratitei. Cimbrul se aseaza peste sarmale. Ceapa (50 g) se inabusa in untura cu 50 ml apa, se adauga boia, pasta de tomate, piper boabe si se mai fierb 2-3 minute. Sosul obtinut se aseaza peste sarmale, completandu-se cu apa sau zeama de varza necesara fierberii. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, se adauga rosii si se mai fierb la cuptor cca 30 minute.
Sarmalele in foi de varza cu arpaca si orez se servesc calde, cu decor de rosii.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataEste prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.
Gogosi pufoase la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii