Sarmale in foi de varza cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • carne de porc - 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • ceapa - 125 g
  • arpacas - 50 g
  • orez - 50 g
  • untura - 75 g
  • varza alba murata - 2
  • 200 kg
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru - 1 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de varza cu arpaca si orez se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se toaca fin. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata; 25 g se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu cca 100 g ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu orez, arpacas si 50 ml apa, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in bucati. Fiecare bucata se ruleaza in cate o foaie de varza; capatul rulourilor se introduc in interior. Sarmalele rezultate se aseaza in cratita in care a fost asezat un strat subtire de varza tocata fin. Mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza tocata, care va acoperi sarmalele aranjate de jur-imprejurul cratitei. Cimbrul se aseaza peste sarmale. Ceapa (50 g) se inabusa in untura cu 50 ml apa, se adauga boia, pasta de tomate, piper boabe si se mai fierb 2-3 minute. Sosul obtinut se aseaza peste sarmale, completandu-se cu apa sau zeama de varza necesara fierberii. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, se adauga rosii si se mai fierb la cuptor cca 30 minute.

Sarmalele in foi de varza cu arpaca si orez se servesc calde, cu decor de rosii.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Gogosi pufoase la cuptor
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
4 pere 100 gr brânză gorgonzola DOP 30 gr miere Miez de nucă Câteva fire de cimbru proaspăt Piper După... citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola