Sarmale in foi de vita cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 150 g
  • carne de vita - 250 g
  • untura - 25 g
  • ceapa - 75 g
  • orez - 75 g
  • arpacas - 75 g
  • foi de vita - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • ulei - 50 ml
  • faina - 25 g
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors - 500 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se inabusa in untura cu 25 ml apa si se raceste. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare, se scurg. Carnea se spala, se taie bucati, se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, patrunjel verde, arpacas si orez. Aceasta compozitie se imparte in bucati. Fiecare bucata se aseaza pe cate o foaie de vita, se ruleaza, iar capetele se introduc in interior. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in ulei cu 25 ml apa, se adauga morcovii, telina si se continua inabusirea. Se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, bors si sare. Se fierb cca 15 minute si se paseaza peste sarmalute. Sarmalutele se fierb impreuna cu sosul la foc moderat cca 20-25 minute, cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga marar.

Sarmalele in foi de vita cu arpaca si orez se servesc calde, cu iaurt deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa