Sarmale in foi de vita cu arpaca si orez

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 150 g
  • carne de vita - 250 g
  • untura - 25 g
  • ceapa - 75 g
  • orez - 75 g
  • arpacas - 75 g
  • foi de vita - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • ulei - 50 ml
  • faina - 25 g
  • morcovi - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • bors - 500 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de vita cu arpaca si orez foile de vita se curata de codite, se spala, se oparesc in apa clocotita cu sare si se racesc. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se inabusa in untura cu 25 ml apa si se raceste. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Orezul si arpacasul se aleg de impuritati, se spala, se fierb pe jumatate in apa cu sare, se scurg. Carnea se spala, se taie bucati, se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, patrunjel verde, arpacas si orez. Aceasta compozitie se imparte in bucati. Fiecare bucata se aseaza pe cate o foaie de vita, se ruleaza, iar capetele se introduc in interior. Sosul se prepara astfel: ceapa se inabusa in ulei cu 25 ml apa, se adauga morcovii, telina si se continua inabusirea. Se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, bors si sare. Se fierb cca 15 minute si se paseaza peste sarmalute. Sarmalutele se fierb impreuna cu sosul la foc moderat cca 20-25 minute, cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga marar.

Sarmalele in foi de vita cu arpaca si orez se servesc calde, cu iaurt deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa