Sarmalute de primavara

In carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se omogenizeaza compozitia si, daca e

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 1/2 cescuta orez
  • frunze de spanac sau stevie
  • 3-4 rosii sau pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • 1 litru bors

Mod de preparare

In carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se omogenizeaza compozitia si, daca este prea legata, se pune putin bulion sau apa. Separat, se oparesc frunze de spanac sau stevie, in care se infasoara sarmalutele. Pe fundul vasului se pune un strat de frunze de stevie sau spanac taiat fisii. Se asaza apoi sarmalutele printre ele, se pun 3-4 rosii taiate felii sau pasta de rosii, marar verde si o crenguta de cimbru. Se umple cratita cu bors si se lasa sarmalutele sa fiarba la foc domol. Cind sint aproape gata, se pun pentru citeva minute la cuptor
Se servesc cu smintina si mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc