Snitel din carne de vita cu ceapa

Pentru snitel din carne de vita cu ceapa carnea se spala, se taie in 5 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Snitel din carne de vita cu ceapa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • apa - 750 g
  • ceapa - 300 g
  • faina - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • vin alb - 50 ml
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru snitel din carne de vita cu ceapa carnea se spala, se taie in 5 bucati, se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (pestisori). Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se trec prin 50 g faina, se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa si se scot separat. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foi de dafin, cca 600 ml apa, sare, piper si se fierb cca 5 minute. Sosul se strecoara peste carne si se fierb impreuna cca 30 minute. La finalul fierberii, se adauga vin.

Snitelul din carne de vita cu ceapa se serveste cald, cu diferite garnituri de legume.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc