Snitel rusesc

Pentru snitel rusesc se taie carnea in felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund pana cand carnea incepe aproape sa se rupa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne macra
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 3 Iinguri untura (sau ulei)
  • Pentru sos:
  • 500 g rosii
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 bucatica zahar
  • usturoi sau
  • cimbru
  • sare.

Mod de preparare

Pentru snitel rusesc se  taie carnea in felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund pana cand carnea incepe aproape sa se rupa. Daca are pielite sau tendoane, acestea se taie cu varful cutitului, de asemenea se cresteaza carnea si pe margini, pentru ca atunci cand se pune la fript, sa nu se stranga. snitelele astfel pregatite se sareaza si se ung cu ulei. Se dau prin faina si se prajesc in untura sau in ulei mult (grasimea nu se pierde deoarece snitelele nu sug multa grasime, iar dupa ce s-a racit, poate fi scursa intr-o cratita si intrebuintata la alte mancari).
Snitelele prajite se asaza intr-o cratita, unele peste altele. Separat se face un sos de rosii cu un fir de cimbru, sau o foaie de dafin, ori doi, trei catei de usturoi, dupa gust. Sosul se toarna peste snitele, dar numai cu o jumatate de ora inainte de a fi servite, ca sa nu suga prea mult sos, si se dau la cuptor sa se infierbante. Se asaza pe o farfurie si de o parte se pune sfecla fiarta, presarata cu hrean, iar de cealalta parte, fasole verde cu unt.


Snitelul rusesc se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii