Snitzel din carne tocata cu cascaval

Pentru snitzel din carne tocata cu cascaval carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca ½ ora.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne tocata slaba
  • 2 oua
  • 200 grame cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare)
  • sare si piper dupa gust
  • faina (cca 150 gr.)
  • 1 ou batut bine
  • 3 linguri de lapte
  • pesmet (400 gr)

Mod de preparare

Pentru snitzel din carne tocata cu cascaval carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca ½ ora. Apoi se formeaza (cu mana umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, apoi prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet. In momentul in care se trec prin pesmet, se preseaza atent, in asa fel incat mingea de preparat (carnea) va deveni un snitzel de dimensiune palmei si grosimea degetului mic. Este bine sa executati aceasta operatiune in tava mare de aragaz. In acest fel, veti avea suficient spatiu pentru a lucra cu preparatul prin pesmet.

Se aseaza pe planseta, unul langa celalalt si se lasa la frigider 2 ore. Se prejesc in tigaia incinsa, cu putin ulei, avand grija sa se intoarca de doua-trei ori pe fiecare parte , cate 2 minute.

Se poate prepara cantitate dubla, si se pot pastra la congelator, neprajite. Cand se vor servi, e bine a fi scoase din congelator cu 2-3 ore inainte de prajire.

Din 1 kg carne, vor rezulta 12 buc. snitzel cu branza.


Se serveste calde cu pilaf de orez, couc-cous, pireu de cartofi, sufleu de conopida, varza calita, cartofi natur, ghiveci de legume, cartofi gratinati, la alegere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
1
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Placinta quatro formaggi
2
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Sufleu de dovlecel cu legume
4
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Nu stiu cum sa o denumesc, am pornit cu gand sa fac o prajitura cu crema de galbenusuri si cafea, dar pe parcurs am ajuns la...

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta