Sos pentru carne de pui pregatita la gratar

1. Se topeste untul intr-o tigaie, se zdrobeste usturoiul cu latul lamei unui cutit si se caleste putin pt aroma, 2. se scoate usturoiul si se pune c

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200-300 gr. ciuperci proaspete ( merg si cele din conserva dar nu au atata savoare)
  • 1 liguritza unt
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 2-3 liguri smantana
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 1 lingura sos soia (se poate inlocui cu 1-2 linguri ulei masline)
  • 1/2 pahar vin alb sec (optional)
  • sare
  • piper
  • dupa gust

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o tigaie, se zdrobeste usturoiul cu latul lamei unui cutit si se caleste putin pt aroma,

2. se scoate usturoiul si se pune ceapa la calit 1/2 de minut,

3. se adauga ciupercile tocate forte marunt si se lasa pana sfaraie ( sa iasa toata umezeala din ciuperci),

4. se adauga vinul si se mai lasa la foc 1-2 min, se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana, sosul de soia si patrunjelul, amestecand continuu.

5. Se sareaza si pipereaza dupa preferintze.

Cu acest sos stropesc frigaruile sau alte preparate de pui la gratar dupa ce au fost scoase intr-un vas mai mare...


Pofta buna!

Reteta Sos pentru carne de pui pregatita la gratar propusa de marcel marcel

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori