Sparanghelul se curata usor de partea lemnoasa, se taie circa 2cm din baza si se curata de coaja vreo 6-7cm. Se unge o tava cu putin ulei de masline.
Sparanghelul se curata usor de partea lemnoasa, se taie circa 2cm din baza si se curata de coaja vreo 6-7cm. Se unge o tava cu putin ulei de masline. Se infasoara fiecare fir cu cate-o feliuta, doua, de sunca. Binenteles sunca trebuie sa fie foarte subtire. Soldateii insirati in tava se baga in cuptorul de la aragaz, fara sa-i mai punem apa, dar acoperit cu staniol. Am dat focul tare cam 10-12 minute si inca vreo 2 minute fara staniol, sa se rumeneasca. Cand am scos tava i-am presarat cu piper proaspat macinat. Sparanghelul a ramas usor crocant, gustul lui delicat s-a completat bine cu aroma de fum a suncii, a fost chiar savuros.
Se poate alatura un sos de iaurt sau o salata. Aceasta reteta a fost propusa de moatza pe forumul culinar.ro
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz O domnisoara m-a intrebat ce sa-i prepare iubitului ca sa-i placa si sa o aprecieze. Raspunsul il gasiti ilustrat si...
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman
Comentarii