Sparanghel cu sunca

Sparanghelul se curata usor de partea lemnoasa, se taie circa 2cm din baza si se curata de coaja vreo 6-7cm. Se unge o tava cu putin ulei de masline.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Sparanghel cu sunca

Ingrediente

  • 500 g sparanghel
  • 300 g sunca crud-uscata
  • fin feliata
  • putin ulei de masline
  • piper rosu
  • optional sos facut din maioneza
  • smantana slaba
  • putin ketch-up picant
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Sparanghelul se curata usor de partea lemnoasa, se taie circa 2cm din baza si se curata de coaja vreo 6-7cm. Se unge o tava cu putin ulei de masline. Se infasoara fiecare fir cu cate-o feliuta, doua, de sunca. Binenteles sunca trebuie sa fie foarte subtire. Soldateii insirati in tava se baga in cuptorul de la aragaz, fara sa-i mai punem apa, dar acoperit cu staniol. Am dat focul tare cam 10-12 minute si inca vreo 2 minute fara staniol, sa se rumeneasca. Cand am scos tava i-am presarat cu piper proaspat macinat. Sparanghelul a ramas usor crocant, gustul lui delicat s-a completat bine cu aroma de fum a suncii, a fost chiar savuros.


Se poate alatura un sos de iaurt sau o salata. Aceasta reteta a fost propusa de moatza pe forumul culinar.ro

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori