Sparanghelul se curata usor de partea lemnoasa, se taie circa 2cm din baza si se curata de coaja vreo 6-7cm. Se unge o tava cu putin ulei de masline.
Sparanghelul se curata usor de partea lemnoasa, se taie circa 2cm din baza si se curata de coaja vreo 6-7cm. Se unge o tava cu putin ulei de masline. Se infasoara fiecare fir cu cate-o feliuta, doua, de sunca. Binenteles sunca trebuie sa fie foarte subtire. Soldateii insirati in tava se baga in cuptorul de la aragaz, fara sa-i mai punem apa, dar acoperit cu staniol. Am dat focul tare cam 10-12 minute si inca vreo 2 minute fara staniol, sa se rumeneasca. Cand am scos tava i-am presarat cu piper proaspat macinat. Sparanghelul a ramas usor crocant, gustul lui delicat s-a completat bine cu aroma de fum a suncii, a fost chiar savuros.
Se poate alatura un sos de iaurt sau o salata. Aceasta reteta a fost propusa de moatza pe forumul culinar.ro
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii