Steak de vitel cu ficat de pui

Pentru steak de vitel cu ficat de pui carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se bate. Ficatul de pui se spala si se taie jumatati. Cartofii se curata de coaja.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • apa - 250 ml
  • ficat de pui - 300 g
  • cartofi - 1 kg
  • ulei - 150 ml
  • faina - 50 g
  • mazare conserva - 150 g
  • oua - 2 bucati
  • lapte - 200 ml
  • unt - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru steak de vitel cu ficat de pui carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se bate. Ficatul de pui se spala si se taie jumatati. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Ouale se trec sub jet de apa rece, se fierb pana la consistenta tare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei cu 100 ml apa si se scot separat. in jiul ramas se inabusa ficatul, care dupa aceea se adauga peste carne impreuna cu 250 ml apa fiarta, mazare, sare si piper; se fierb 10 minute. Din cartofi, unt, lapte si sare se prepara un piure.

Steakul de vitel cu ficat de pui se serveste cald, cu garnitura din mazare, piure de cartofi si rondele de ou; deasupra se presara patrunjel verde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos