Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru marinat. Dupa aproximativ 3
Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru marinat. Dupa aproximativ 3 saptamani, carnea va avea aroma caracteristica, rolul silitrei fiind nu doar de a conserva carnea ci si de a impiedica schimbarea culorii acesteia, nelasand-o sa devina maronie.
In cazul pulpelor intregi de porc, acest proces dureaza si 5 saptamani. Partea exterioara a carnii astfel marinate este foarte sarata, de aceea, se pune in apa, apoi, se scurge si se zvanta. Urmeaza procesul de afumare care are loc la o temperatura sub 20 de grade, de obicei in traditionalele afumatori, folosindu-se lemne sau, la nivel industrial, generatoare de fum. Afumarea dureaza intre 8 ore si 3-4 zile, diferind in functie de regiune si modalitatea in care se face.
Alte retete carne recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii