Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru marinat. Dupa aproximativ 3
Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru marinat. Dupa aproximativ 3 saptamani, carnea va avea aroma caracteristica, rolul silitrei fiind nu doar de a conserva carnea ci si de a impiedica schimbarea culorii acesteia, nelasand-o sa devina maronie.
In cazul pulpelor intregi de porc, acest proces dureaza si 5 saptamani. Partea exterioara a carnii astfel marinate este foarte sarata, de aceea, se pune in apa, apoi, se scurge si se zvanta. Urmeaza procesul de afumare care are loc la o temperatura sub 20 de grade, de obicei in traditionalele afumatori, folosindu-se lemne sau, la nivel industrial, generatoare de fum. Afumarea dureaza intre 8 ore si 3-4 zile, diferind in functie de regiune si modalitatea in care se face.
Alte retete carne recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii