Tajine cu pui si lamai murate

Tajine cu pui si lamai murate este un fel de friptura inabusita. Tajine este de fapt numele vasului in care se pregateste de obicei aceasta mancare arabeasca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tajine cu pui si lamai murate

Ingrediente

  • Ptr lamai murate
  • 3 lamai
  • 3 lingurite de sare de mare (cate una pentru fiecare lamaie)
  • 1 borcan
  • apa fiarta si racita
  • Tajine
  • 1 kg de pulpe (am folosit 5 pulpe superioare)
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cm de ghimbir (am folosit congelat)
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • 2 lamai murate
  • 100 gr masline (n-am avut verzi cum specifica reteta)
  • 5 linguri de masline extra virgin
  • sofran
  • un pliculet de 0
  • 25 gr
  • 500 ml apa clocotita
  • sare
  • piper
  • coriandru proaspat (am folosit congelat)
  • 1/2 lamaie
  • Pentru cuscus: (cantitatile ptr o persoana)
  • O ceasca cu cuscus
  • O ceasca si jumatate de apa clocotinda
  • zaahtar
  • pentru deasupra

Mod de preparare

Tajine cu pui si lamai murate este un fel de friptura inabusita. Tajine este de fapt numele vasului in care se pregateste de obicei aceasta mancare arabeasca.

Se spala si se curata pulpele de piele.  Se taie ceapa in patru si se feliaza. Se taie si usturoiul in felii subtiri.
Se adauga uleiul in oala cu presiune sau orice oala daca nu aveti tajina sau kukta,cum ii zice la noi oalei cu presiune.
Cand s-a infierbantat se adauga bucatile de carne de pui. Intre timp se da ghimbirul pe razatoare,nu trebuie decojit. Eu mereu imi congelez ghimbirul, il spal si il usuc cu un prosop de bucatarie de unica folosinta.
Se macina si coriandrul. Am adaugat in rasnita ,pe langa coriandru si niste piper, bucati de usturoi si sare grunjoasa.


Se pregateste sofranul. Luati apa clocotinda si puneti continutul plicului de sofran in ea.Eu am folosit sofran pudra,daca il aveti in forma naturala il puteti pisa putin. Aproape instantaneu, apa se va colora.
Se adauga la pui, ghimbirul, coriandrul macinat, piperul, sarea, ceapa, usturoiul.
Dupa ce s-au calit putin se adauga si apa cu sofran si lamaile care in prelabil au fost feliate.
Se inchide capacul kuktei si se lasa cam 45 de minute din momentul in care incepe sa fluiere.
Dupa ce au trecut cele trei sferturi de ora, se ia kukta de pe foc,se ridica supapa de la oala cu presiune si cand a iesit tot aburul se scoate capacul.  Se adauga sucul de la lamaie(puneti dupa gust) si maslinele.
Tot acum se poate adauga si coriandrul tocat. Se acopera cu capacul,se inchide supapa si se lasa vreo 10 minute sa stea sub abur.

Pentru cuscus va prezint metoda mea de a face cuscusul. Se pune cuscusul intr-un bol. Se adauga apa clocotinda. Dupa ce apa e absorbita se amesteca cu furculita. Se repeta procesul din cand in cand in urmatoarele 5 minute.


Inainte de a servi tajine cu pui si lamai murate se presara cu zahar.
Bineinteles, as folosi tajina de culoare rosie de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa