Tajine cu pui si lamai murate este un fel de friptura inabusita. Tajine este de fapt numele vasului in care se pregateste de obicei aceasta mancare arabeasca.
Tajine cu pui si lamai murate este un fel de friptura inabusita. Tajine este de fapt numele vasului in care se pregateste de obicei aceasta mancare arabeasca.
Se spala si se curata pulpele de piele. Se taie ceapa in patru si se feliaza. Se taie si usturoiul in felii subtiri.
Se adauga uleiul in oala cu presiune sau orice oala daca nu aveti tajina sau kukta,cum ii zice la noi oalei cu presiune.
Cand s-a infierbantat se adauga bucatile de carne de pui. Intre timp se da ghimbirul pe razatoare,nu trebuie decojit. Eu mereu imi congelez ghimbirul, il spal si il usuc cu un prosop de bucatarie de unica folosinta.
Se macina si coriandrul. Am adaugat in rasnita ,pe langa coriandru si niste piper, bucati de usturoi si sare grunjoasa.
Se pregateste sofranul. Luati apa clocotinda si puneti continutul plicului de sofran in ea.Eu am folosit sofran pudra,daca il aveti in forma naturala il puteti pisa putin. Aproape instantaneu, apa se va colora.
Se adauga la pui, ghimbirul, coriandrul macinat, piperul, sarea, ceapa, usturoiul.
Dupa ce s-au calit putin se adauga si apa cu sofran si lamaile care in prelabil au fost feliate.
Se inchide capacul kuktei si se lasa cam 45 de minute din momentul in care incepe sa fluiere.
Dupa ce au trecut cele trei sferturi de ora, se ia kukta de pe foc,se ridica supapa de la oala cu presiune si cand a iesit tot aburul se scoate capacul. Se adauga sucul de la lamaie(puneti dupa gust) si maslinele.
Tot acum se poate adauga si coriandrul tocat. Se acopera cu capacul,se inchide supapa si se lasa vreo 10 minute sa stea sub abur.
Pentru cuscus va prezint metoda mea de a face cuscusul. Se pune cuscusul intr-un bol. Se adauga apa clocotinda. Dupa ce apa e absorbita se amesteca cu furculita. Se repeta procesul din cand in cand in urmatoarele 5 minute.
Inainte de a servi tajine cu pui si lamai murate se presara cu zahar.
Bineinteles, as folosi tajina de culoare rosie de la Kitchen Shop.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Mi-am dorit o ciorbita de cartofi din aceia buna . Pe la noi prin Ardeal chiar daca nu ai carne la masa -pui o felie...
Ciorba de cartofiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii