Teriyaki

Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu aceeasi cantitate de votca plus apa in parti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati pept de pui (dezosat)
  • Sos pentru marinat: 2/3 cescuta sos soia
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 cescuta mirin (sake dulce)
  • 1 lingura sake
  • 1 catel (mare) de usturoi
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale).

Carnea de pui se portioneaza in felii mari, se aplica taieturi in diagonala cu cutitul, se inteapa cu o furculita si se pune la marinat in sosul de mai sus, pentru cel putin 30 de minute.


Se pune un pic de ulei intr-o tigaie, pe foc moderat, se aseaza bucatile de pui marinat in tigaie avand grija sa nu se "incalece". Se tin pe foc 2-3 minute, fara sa se intoarca pe cealalta parte. Se trece carnea pe o farfurie si se lasa un pic sa se racoreasca, dupa care se pune la loc in tigaie, pe partea neprajita, se toarna sosul de marinat deasupra si se lasa la foc domol inca cca 5-10 minute (in functie de cat de groase sunt feliile). Eventual se mai intorc o data pe cealalta parte.

Friptura astfel rezultata trebuie sa fie foarte frageda (carnea se va intari daca va fi lasata prea mult la foc.

Aceeasi friptura se poate face si din carne de porc sau de vita, insa eu o prefer pe cea de pui.
Se serveste cu orez (simplu, fiert, presarat eventual cu susan prajit), felioare de castravete, rosii, patrunjel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
2
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
4
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
5
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii