Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu aceeasi cantitate de votca plus apa in parti
Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale).
Carnea de pui se portioneaza in felii mari, se aplica taieturi in diagonala cu cutitul, se inteapa cu o furculita si se pune la marinat in sosul de mai sus, pentru cel putin 30 de minute.
Se pune un pic de ulei intr-o tigaie, pe foc moderat, se aseaza bucatile de pui marinat in tigaie avand grija sa nu se "incalece". Se tin pe foc 2-3 minute, fara sa se intoarca pe cealalta parte. Se trece carnea pe o farfurie si se lasa un pic sa se racoreasca, dupa care se pune la loc in tigaie, pe partea neprajita, se toarna sosul de marinat deasupra si se lasa la foc domol inca cca 5-10 minute (in functie de cat de groase sunt feliile). Eventual se mai intorc o data pe cealalta parte.
Friptura astfel rezultata trebuie sa fie foarte frageda (carnea se va intari daca va fi lasata prea mult la foc.
Aceeasi friptura se poate face si din carne de porc sau de vita, insa eu o prefer pe cea de pui.
Se serveste cu orez (simplu, fiert, presarat eventual cu susan prajit), felioare de castravete, rosii, patrunjel
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii