Inainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa calda si se razuiesc cu cut
Inainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa calda si se razuiesc cu cutitul in asa fel incat sa capete un aspect placut. Capul taiat in bucati de marime potrivita, soricul, limba intreaga, inima si rinichii se pun la fiert in apa rece impreuna cu foile de dafin si sare. Se fierb pe jumatate, dupa care se scot si se lasa sa se racoreasca. Apoi se dezoseaza si se taie in felii potrivit de lungi si degroase (inima si rinichii in felii mai mari); limba, curatata de piele, se lasa intreaga.
In stomacul bine spalat si razuit pe dinauntru, sarat si piperat, se alterneaza bucatile de carne in functie de marime si de gust, peste fiecare strat punandu-se un praf de piper si foarte putin ienibahar (in exces, el amareste compozitia). Limba se pune intreaga in lungul stomacului, iar celelalte bucati in evantai, avand grija sa se puna portiuni mai groase de la capatana printre ele. De asezarea componetelor depinde aspectul tobei la taiare. Dupa ce s-a umplut, stomacul se coase la capete si se pune la fiert in apa in care a fiert carnea. Toba se inteapa cu o furculita sau cu o andrea in cateva puncte si se lasa la fiert trei-patru ore, dupa care se scoate si se pune calda sub teasc.
Se serveste rece, ca gustare, taiata in felii nu prea groase, cu lamaie, mustar sau muraturi.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii