Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert si s-a racorit, se a toat
Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert si s-a racorit, se a toata carnea de pe oase, se curata limba si se taie toate fasii subtiri sau cuburi adaugandu-se 300 - 400 gr slanina taiata. Se pun toate intr-un vas, se pune sare si piper, coriandru, enibahar si s emai adauga apa, din apa in care a fiert carnea . Se ia punga stomacului si se spala foarte bine pe dinauntru si pe dinafara; dupa ce a fost bine curatata pe dinauntru, se umle cu carnea pregatita, dar nu plina, si se coase. Se pune la fiert, in zeama in care a fiert carnea. Dupa ce a fiert, se scoate din apa, se asaza pe un fund de lemn, deasupra se pune un alt fund, iar peste acesta o greutate, care sa il apese. Va sta "la teasc" pana a doua zi.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructe
Comentarii