Tocana piperata cu carne de porc

Pentru tocana piperata cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 300 g
  • cartofi - 1 kg
  • ardei gras - 75 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • cimbru - 1 g
  • apa - 400 ml
  • vin - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana piperata cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul gras se curata de seminte, cotoare, se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa si ardeiul gras. Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, cimbru, 400 ml apa, sare si piper. Se fierbe cca 30 minute. La final, se adauga vin.

Tocana piperata cu carne de porc se serveste cald, cu garnitura de cartofi si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori