Tocana siciliana

Tocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr carne de porc
  • 3 linguri ulei
  • 25 gr unt
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 ardei
  • 200 gr orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • coaja de lamiae
  • 500 gr rosii
  • 2 pahare vin alb
  • 100 gr masline

Mod de preparare

Se taie carnea bucati si se rumeneste in unt, amestecat cu ulei. Se sareaza, se pipereaza, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin si 2 bucati de coaja de lamaie. Se stinge cu vinul si se lasa la fiert 15 minute. Se adauga apoi rosiile curatate de pielita si maruntite, 100 gr masline fara samburi si 500 ml apa. Se fierbe 45 de minute, apoi se asaza pe un platou 200 gr orez fiert, cateva bucati de carne si sos de jur-impreujur.


Se serveste calda.

Alte retete care contin carne:

Placinta cu carne

Tocanita de pui

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori