Tocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.
Se taie carnea bucati si se rumeneste in unt, amestecat cu ulei. Se sareaza, se pipereaza, apoi se adauga ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin si 2 bucati de coaja de lamaie. Se stinge cu vinul si se lasa la fiert 15 minute. Se adauga apoi rosiile curatate de pielita si maruntite, 100 gr masline fara samburi si 500 ml apa. Se fierbe 45 de minute, apoi se asaza pe un platou 200 gr orez fiert, cateva bucati de carne si sos de jur-impreujur.
Se serveste calda.
Alte retete care contin carne:
Placinta cu carne
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii