Tocanita ardeleneasca din carne de vaca

Carnea se curata de pielite si se taie in bucati. Se pun bucatile intr-un vas cu untura sau ulei sis e lasa pe foc mic, pana ce carnea se albeste pe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr carne macra
  • 2 cepe mari
  • 100 gr ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr slanina sarata
  • 2 pahare vin rosu
  • 3 pahare apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza de telina
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita faina
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se taie in bucati. Se pun bucatile intr-un vas cu untura sau ulei sis e lasa pe foc mic, pana ce carnea se albeste pe toate partile. Se lasa apoi la rumenit pe foc mare, dupa care se dau din nou pe foc mic. Se adauga apoi cepele taiate in jumatati. Dupca ce totul s-a rumenit, se pune usturoiul maruntit si o lingurita de faina, se amesteca, dupa care se adauga vinul, pasta de rosii, un pahar cu apa, slanina rumenita si maruntita in bucati mai groase. Se acopera apoi vasul si se pune in cuptorul incalzit, la fiert. Daca sosul incepe sa scada, se mai adauga apa. Spre sfarsitul fierberii se adauga ciupercile, sare, piper, patrunjel verde si se mai lasa aproximativ 20 minute la fiert.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Sarmale de post

Placinta de dovleac

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc